palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 27.10.2021 12:27:39

Strašna pica za najbolj srhljivo noč v letu

Pred nami je noč čarovnic, ki je idealen čas, da se v družbi prijateljev in družine našemite v svojega najljubšega junaka, izrezljate buče in si pričarate zabavo doma.

Praznik, poln domišljije in veselja, vam ponuja možnost, da se popolnoma prepustite ustvarjalnosti tudi za kuhinjskim pultom. Rio Mare v sodelovanju s priljubljeno kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc za najbolj srhljivo noč v letu predstavlja tematsko obarvan recept s kančkom razigranosti. Tokrat bodo na račun prišli vsi oboževalci pice, ki je tokrat zaživela v srhljivi preobleki.

Za slasten okus bodo poskrbeli novi fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju, ki jih odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na tunino v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši za večkratno uporabo in okolju prijazni.

Letošnjo praznovanje za noč čarovnic popestrite s pripravo strašne pice za noč čarovnic s fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju.

Sestavine za testo:
400 g navadne moke 200 g polnozrnate moke 200 ml mleka 250 ml vode 12 g soli 1 čajna žlička medu 2/3 kocke svežega kvasa ali zavitek suhega

Sestavine za paradižnikovo omako:
1 dcl mletih paradižnikovih pelatov 1/2 čajne žličke sladke mlete paprike 1/4 čajne žličke česna – suhega ali sveže naribanega 1/3 čajne žličke suhega origana 1 čajna žlička sladkorja ali žlica javorjevega sirupa 1/3 čajne žličke soli



Sestavine za nadev:
4 zelene olive
4 črne olive
1 kozarček filejev tunine Rio Mare
5 lističev topljivega sira (npr. gavda, edamec)

Opis priprave:
Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15–20 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Nato ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj. Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo. Testo premažemo s paradižnikovo omako. Pustimo vzhajati 15–20 minut, nato pa položimo v pečico, segreto na 220 °C, za 12–14 minut. Nato po pici razporedimo v duhce narezan sir in ga položimo za prib. 15–20 sekund nazaj v pečico, da se sir stopi. Pico vzamemo iz pečice in stopljen sir okrasimo s koščki črnih oliv, dodamo olive, izrezljane kot pajke, in koščke tunine. Takoj postrežemo.

Za več receptov z izdelki Rio Mare obiščite spletno stran www.riomare.si/recepti in spremljajte Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija .

Značke: pica, rio-mare

Članki iz rubrike