pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
33 19.01.2021 10:04:31

Zaradi NAPADA NA KAPITOL bo Pahor SLOVENCU VZEL odlikovanje, ki so ga dobili ZLATI KOŠARKARJI?

Borut Pahor
STA
Vse glasnejša so zagotovila, da se je 'slovenski' ameriški kongresnik znašel v velikih težavah.

Celoten svet je bil 6. januarja šokiran zaradi napada razjarjene množice na ameriški Kapitol, v katerem so nasilno prekinili sejo Kongresa. Napad se je zgodil ravno v trenutku govora kongresnika Paula Gosarja, ki je znan kot edini kongresnik slovenskega rodu in ga je zaradi zaslug povezovanja med obema državama predsednik Slovenije Borut Pahor leta 2019 odlikoval z najvišjim slovenskim državnim odlikovanjem. No, Gosarja pa ameriški mediji vse bolj obtožujejo nečednih dejanj. 

Nekaj sodelujočih v izgredih naj bi nanj že pokazalo s prstom kot na nekoga, s katerim so pred napadom sodelovali in jim je dostavljal informacije ter jih pri načrtih spodbujal. Mogoče je zaznati informacije, da se je Gosar – sicer znani podpornik odhajajočega predsednika Donalda Trumpa  znašel v zveznih preiskavah, mnogi pa ga pozivajo k odstopu  celo nekateri njegovi najtesnejši sodelavci in sorodniki. Če bi bil dejansko obtožen in pozneje spoznan za krivega, pa mu seveda grozi zelo huda kazen v skladu z zveznimi zakoni. 

No, zaradi tega pa se je v slovenskih medijih že pojavilo ugibanje, ali bo predsednik Pahor Gosarju odlikovanje v primeru nadaljnjih dokazov v tej smeri odvzel. To možnost v skladu s pravilnikom ima in morda bi veljalo razmisliti  glede na to, da je zlati red za zasluge odlikovanje, ki ga prejmejo tisti, ki na najlepši način ponesejo ime Slovenije v svet. Tudi športniki. V letu 2020 sta ga prejela Nogometna zveza Slovenije in Atletska zveza Slovenije, najbolj znani športni odlikovanci pa so člani zlate košarkarske reprezentance iz leta 2017.  

Značke: pahor, gosar, odlikovanje

Članki iz rubrike