Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

eu
eu
1 30.09.2020 18:19:31

TISKANA EKIPA PRAZNUJE! Ob častitljivem jubileju smo poiskali PRVO ŠTEVILKO, na njej pa LEGENDA MURE! Uganete, kdo? (foto)

Edini slovenski športni dnevnik praznuje četrt stoletja.

Ekipa se je v slovenskem medijskem prostoru pojavila sicer dobra štiri leta prej, ko je luč sveta ugledal športni tednik, a prva številka športnega dnevnika, ki ves čas izhaja šestkrat na teden, ima datum 2. oktober 1995.

To so bili drugačni časi. Ekipin format je bil manjši (A4), barv ni bilo na pretek, grafika je bila kakopak skromnejša. A delo novinarjev in vseh zanesenjakov, ki so ustvarjali časopis in orali ledino, ni bilo nič slabše kot danes.

Bil je ponedeljek, osrednja tema prve številke je bilo tako slovensko nogometno prvenstvo. Deseti krog je prinesel novo zmago Mure, ki je bila – tako kot je tudi danes  na prvem mestu lestvice. Olimpija je bila tretja, danes je šesta. Maribor je bil osmi, danes je tretji ... itd. In, zanimivo, tudi takrat  sredi devetdesetih  je liga štela deset klubov.

ekipa, 25 let
Naslovnica Ekipe iz leta 1995.
Ekipa


Na naslovnici prve številke športnega dnevnika Ekipe je bil nekdanji slovenski reprezentant Vlado Kokol, takrat eden ključnih igralcev črno-belih. Danes 48-letni član veteranske ekipe Mure, ki prav zares igra v 1. članski ligi MNZ Murska Sobota (v 5. kakovostnem razredu), obenem je trener Rakičana v Pomurski ligi (4. kakovostni razred), je kariero začel v mariborskem Železničarju. Po odhodu iz Mure je po vrsti igral za velenjski Rudar, hrvaški Slaven Belupo, Maribor, spet Muro, Olimpijo in vnovič Muro, izraelski Hapoel Nazareth, avstrijske Wildon, St. Margarethen ter Markt Hartmannsdorf in vmes še četrtič za Muro, ob koncu kariere pa igral v nižjeligaških prekmurskih klubih - za Gančane, Čardo in Rakičan.

Članki iz rubrike