palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

nu
nu
0 07.06.2020 13:38:25

PROTI RASIZMU! Vlade Divac in žena Ana ... Ravno nasprotno kot rasistka TEA KATAI! (foto)

Reuters
Pokazali so, da jim ni vseeno, da podpirajo, aktivno podpirajo, proteste proti rasizmu. In ne tako kot Tea Katai, ki je črnce zmerjala z drekom, potem pa je njen mož, nogometaš LA Galaxyja, izgubil službo.

Predstavniki nekdanje jugoslovanske ter zdajšnje srbske in ameriške košarke, Vlade Divac, Peđa Stojaković in Bogdan Bogdanović, so se udeležili protestne povorke, ki se je v soboto sprehodila po ulicah upravnega središča zvezne države Kalifornija Sacramento.

Gre za del protestnega gibanja, ki se je v ZDA oblikovalo po nasilni smrti Georgea Floyda, čigar smrt je zakrivil policist Derek Chauvin.

V uradni delegaciji košarkarskega moštva Sacramento Kings so bili tudi generalni direktor ekipe Divac, njegov pomočnik Stojaković in igralec Bogdanović. V številnih klubih NBA so se trenerji in igralci pridružili protestom proti policijskemu nasilju. Protestna povorka je po uradnih podatkih ameriških medijev zgolj v Sacramentu štela 20.000 ljudi.

Bogdanović je že pred udeležbo na shodu na družbenih omrežjih podprl protestnike. "Tako sam vzgojen! Sem še dokaj nov v tej državi, ampak sem že toliko star, da ločim med dobrim in zlom. Vedno bom izbral dobro," je sporočil Bogdanović.

Začetek protestne povorke je bil izpred dvorane Kingsov, potem se je povorka odpravila na sprehod po mestu, med govorniki pa je bil tudi košarkar kraljev Harrison Barnes.

katai3
Instagram

Pri Kingsih so torej naredili, kar je prav, medtem pa je mož zdaj že razvpite Tee Katai Aleksander plačal veliko kazen za dejanja svoje žene, saj so mu pri LA Galaxyju prekinili večmilijonsko pogodbo. 

Značke: nba, protest, divac

Članki iz rubrike