oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 04.05.2020 15:03:07

Mastercard imenoval Marka Barnetta za predsednika Mastercard Evropa

Podjetje Mastercard je imenovalo Marka Barnetta za novega predsednika njihovega evropskega podjetja s sedežem v Bruslju. V tej vlogi bo Barnett odgovoren za strategijo, usmeritev in splošni uspeh vseh vidikov Mastercard poslovanja v celotni regiji. Evropska podjetja Mastercard vključujejo 53 držav, ki preko partnerstev s trgovci, finančnimi institucijami in podjetji skrbijo za več kot 950 milijonov ljudi. V svoji novi vlogi bo Barnett poročal Gilbertu Caldartu, predsedniku mednarodne družbe Mastercard (International), s 1. junijem 2020 pa se bo pridružil upravnemu odboru Mastercard.

Mark Barnett je svoje imenovanje komentiral: "To je pomemben čas za Mastercard, še posebej tukaj v Evropi, in vesel sem, da prevzemam vodstvo tako dinamične in raznolike regije. Mastercard je edino podjetje za večplatformsko plačilno tehnologijo (multi-rail payments technology) v Evropi in kot takšno imamo edinstveno možnost, da lahko zagotovimo preproste in varne načine plačevanja in prejemanja plačil po vsej regiji. Veselim se, da bom še naprej gojil kulturo, v kateri poganjamo novo tehnologijo in inovacije, hkrati pa gradimo svoj položaj partnerja po izbiri vseh, ki jim služimo. Mastercard v Evropi je resnični prvak v krepitvi ljudi, krepitvi podjetij in krepitvi gospodarstev. Vesel sem, da imam priložnost voditi ekipo in podjetje, ki je osredotočeno na to, da dela uspešno, v dobro družbe in lajša življenja ljudi."

"Mark prinaša s seboj veliko znanja in izkušenj. Ima dokazano vrsto izkušenj pri gradnji novih in pomembnih partnerstev, medtem ko ustvarja kulturo, ki spodbuja nove načine razmišljanja in doseganja ciljev," je komentiral Gilberto Caldart, predsednik za mednarodno družbo Mastercard. "Mark je ohranil ciljno osredotočenost na rast našega poslovanja ter vodenje in ohranjanje vodstva preko več proizvodnih linij in območij. Njegov nenehni poudarek na preobrazbi na ravni države ob hkratnem sproščanju naših resničnih večplatformskih zmogljivosti, poganjanju rasti in odličnega vodstva dokazujejo, da je idealna oseba za nadaljnje pospeševanje in razvoj podjetja Mastercard v Evropi."


Pred imenovanjem je bil Barnett divizijski predsednik za Združeno kraljestvo, Severno Irsko in Baltske države. Njegovo poglobljeno znanje o industriji in novih tehnologijah, ki spreminjajo način plačevanja in prejemanja plačil, je bilo ključno pri doseganju uspehov za Mastercard v več državah. Barnett se je družbi Mastercard pridružil leta 2003 in je opravljal različne vloge, vključno z vodenjem posla za plačilno svetovanje v Evropi in nato tudi po vsem svetu. Ima več kot 20 let izkušenj z delom v bančništvu in plačilni industriji.

Barnett bo nasledil sedanjega predsednika Mastercard Evropa Javierja Pereza, ki se upokoji konec leta. Perez se je družbi Mastercard pridružil leta 1996 in je v organizaciji vodil različna vodstvena mesta, preden je postal predsednik podjetja Mastercard v Evropi, položaj, ki ga je opravljal 15 let. V skoraj četrt stoletja, ko je bil Perez del podjetja Mastercard, je sestavil ekipo svetovnega razreda, spodbudil izjemno rast plačil in sklenil partnerstva s podjetji, vladami in regulatorji, da bi spodbudil inovacije in zaupanje v plačilni ekosistem.

"Javier je poglobil partnerstva z lokalnimi, regionalnimi in svetovnimi kupci, odprl nove trge ter vodil in maksimiziral nove ureditve in zakonodajo. Po drugi strani je razširil naše poslovanje, da nas je pripravil za nadaljnji uspeh, ter hkrati pozicioniral Mastercard, da je postal pravi tržni voditelj po vsej Evropi. Javier bo za seboj pustil ogromno zapuščino in v imenu naše celotne organizacije se mu iskreno zahvaljujem za pomemben prispevek pri gradnji in rasti našega podjetja," je dejal Gilberto Caldart, predsednik za mednarodno družbo Mastercard.

Značke: mastercard, slovenija

Članki iz rubrike