900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 21.05.2018 15:09:50

Slovenija izrekla dobrodošlico prvemu drive-in kinu

Otvoritev Drive-in Kina Bežigrad zaznamovala pester spremljevalni program in razprodana projekcija legendarne Briljantine.

V soboto, 19. maja, je na parkirišču Centra Interspar Vič v organizaciji Kina Bežigrad premierno zaživel prvi drive-in kino v Sloveniji. Vse od 15. ure dalje so obiskovalci uživali v številnih animacijah, med drugim so jim bili na voljo otroški prometni poligon, mala šola nogometa in kolo sreče, popoldanski del pa sta popestrila tudi nastopa Alenke Godec in Nipketa z njegovo plesno skupino X-Planet. Po kratkem predahu so se na prizorišče pripeljali prvi avtomobili, vročico na odru pa so stopnjevali rockabilly mojstri Joe & The Rhythm Boys, plesna skupina The Artifex in posebna gostja, prva slovenska pin-up kraljica Miss Stacey. Vrhunec večera je pripadal legendarni filmski klasiki Briljantini, ki smo jo lahko doživeli na povsem nov način – iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila. Morebitno lakoto in žejo pa so med ogledom filma preganjala dekleta na kotalkah, ki so obiskovalcem naročila dostavljala kar direktno v njihova vozila. Drive-in Kino Bežigrad, ki v naš prostor prinaša nov način zabave in preživljanja prostega časa, je nastal ob podpori partnerja projekta Centra Interspar Vič ter generalnih sponzorjev, ki so NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija. Obratoval bo vse do konca septembra, otvoritveni teden pa bodo zaznamovale odbite komedije, in sicer Počutim se lepo, Ne z mojo hčerko ter Moj lažni mož. Rezervacija vstopnic oziroma parkirnih mest je že omogočena na spletni strani www.kino-bezigrad.si.

O DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
Ekipa Kina Bežigrad svoje poslanstvo obuditve vrhunskega kino doživetja letos nadaljuje z odprtjem prvega drive-in kina v Sloveniji. Gre za edinstveno romantično-nostalgično izkušnjo gledanja filmov iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila, ki smo jo kot del ameriške tradicije doslej poznali le iz filmov. Atrakcija bo zaživela ob podpori partnerja projekta Centra Interspar Vič ter generalnih sponzorjev: NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija.
Glavno prizorišče Drive-in Kina Bežigrad bo parkirišče Centra Interspar Vič, ki bo sprejelo približno 70 osebnih vozil. V svojevrstni atrakciji bo moč uživati do konca septembra 2018, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Dnevno se bo zvrstila po ena projekcija, pričetek predvajanja pa se bo prilagajal sončnemu zahodu.

Dogajanje bo navdušilo vse generacije, saj bodo pester program sestavljale tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, za katere bodo rezervirani nostalgični nedeljski večeri. Program bo objavljen na mesečni bazi, vstopnice pa bo moč rezervirati na spletni strani www.kino-bezigrad.si. Vnaprejšnji nakup vstopnic bo omogočen na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, hkrati bo prodaja vstopnic potekala tudi na sami lokaciji, in sicer eno uro pred pričetkom posamezne projekcije.

Cene vstopnic za aktualne filme bodo določene po obstoječem ceniku Kina Bežigrad in se bodo obračunavale po osebi, za posamezno vozilo pa bo veljal dodatek v višini 3 EUR. Enotna cena vstopnic za filmske klasike bo znašala 4 EUR po osebi, dodatek za vozilo pa bo enak kot pri aktualnih filmih.

V primeru slabega vremena bo za odpovedano projekcijo razpisan nov termin. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za aktualne filme bodo lahko izbirali med tremi možnosti: vračilo denarja, ogled filma v Kinu Bežigrad na Linhartovi 11 ali ogled filma v Drive-in Kinu Bežigrad v novem terminu. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za filmske klasike se bodo lahko odločili bodisi za vračilo denarja bodisi za koriščenje vstopnic za katero koli drugo projekcijo filmskih klasik.

Ker bo Drive-in Kino Bežigrad sledil vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, so organizatorji poskrbeli še za bogat spremljevalni program. Ta bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in atraktivno strežbo na kotalkah. Vstop na prizorišče bo omogočen vsaj uro pred posamezno projekcijo, obiskovalci pa bodo hrano in pijačo lahko naročali tudi med samim ogledom filma.

Galerija
Značke: kino-bežigrad, kino

Članki iz rubrike