zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 12.04.2018 14:16:45

Realu prva lovorika sezone

V skladu s tradicijo promoviranja devetih osnovnih vrednot enega največjih družbeno odgovornih projektov za otroke - Nogomet za prijateljstvo - je bilo odločeno, da se bo "Pokal devetih vrednot" letos podelil Real Madridu CF za izjemno družbeno odgovorno politiko in projekte.

Odločitev o dobitniku nagrade so pretekli teden v Torinu sprejeli predstavniki podjetja Gazprom (ustanovitelj projekta Nogomet za prijateljstvo), Rusije (gostiteljice FIFA Svetovnega prvenstva 2018) ter ambasadorji mednarodnega projekta za otroke iz Nizozemske, Italije, Španije in Rusije. Z nagrado Pokala devetih vrednot so Madridčani postali del izjemne zgodbe, saj je to edini mednarodni športni pokal, ki ga podeljujejo otroci. Pred Real Madridom so se s tem pokalom okitili še Barcelona FC, FC Bayern in Al Wahda FC.

V okviru projekta Nogomet za prijateljstvo, ki je bil ustanovljen leta 2013, bodo otroci iz 211 držav in regij po svetu v letu 2018 združili devet ključnih vrednot - prijateljstva, zdravja, časti, poštenosti, predanosti, enakosti, miru, tradicije in zmage. Zaključni dogodki projekta bodo potekali v Moskvi od 8. do 15. junija in bodo časovno sovpadli s Svetovnim prvenstvom v Rusiji 2018. Otroci bodo pristni tudi na otvoritveni tekmi svetovnega prvenstva v nogometu.

nogomet_za_prijateljstvo4

Članki iz rubrike