mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 07.02.2018 19:00:23

Hackl zahteva tudi finančne nagrade za olimpijce

Reuters
Trikratni olimpijski prvak v sankanju Georg "Žorž" Hackl, prava zvezda zimskega športa v Nemčiji, je ob robu olimpijskih iger v Pyeongchangu kritiziral Mednarodni olimpijski komite in zahteval denarne kazni za olimpijce. Hakl je kar pravi naslov za kritiko Moka, saj predsednik Thomas Bach ve, kakšen status ima njegov rojak v domovini.

"Mok je klub častnih gospodov, ki v rokah drži vse niti, morali pa bi bolj pogosto gledati na to, kako se delijo prihodki," je v intervjuju za spox.com povedal 51-letni Hackl ter nadaljeval: "Natančno si je treba ogledati olimpijska pravila. Kot športnik komaj smeš nositi na opremi kakšnega zasebnega sponzorja, medtem ko Mok s svojimi polepi ogromne reklamne površine."


Hakl pravi, da so možnosti športnika, da kaj zasluži, popolnoma zminimalizirane "in to le zato, da so lahko izpostavljeni sponzorji Moka". "Če ima Mok popoln monopol nad prihodki, je že moč premišljevati o tem, ali je to pravično. Sam sem v tem primeru že svareče dvignil prst," je še dejal 10-kratni svetovni prvak.

Sankač se je obregnil tudi ob izbiro prirediteljev iger. Kot pravi Hackl, so stvari ušle izpod nadzora, če v demokratičnih državah kot so Kanada, Avstrija, Nemčija, Švica in Norveška prebivalstvo na referendumih zavrne projekt iger. "Ljudje so mnenja, da so dogovori z Mokom napačni, prezapleteni in prenasičeni z zahtevami Moka." In kot dodaja Hackl, je poraba davkoplačevalskih sredstev daleč previsoka, glede na porast prihodkov z naslova prodaje TV pravic.

Značke: zoi 2018, georg-hackl

Članki iz rubrike