Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.01.2018 09:44:01

Ilka Štuhec najboljša športnica Maribora, posebna nagrada za Tavaresa

www.alesfevzer.com
Nagradi za mariborska športnika leta 2017 sta pripadli alpski smučarki Ilki Štuhec in tekvondoistu Ivan Trajkoviću. Štuhčeva je bila najboljša že lani, uspeh sta med klubi ponovila tudi ženska ekipa odbojkaric Nove KBM in nogometaši Maribora. Slovesna prireditev, na kateri nagrade delijo že od leta 1973, je v nedeljo potekala v Hotelu Habakuk.

Leto 2017 je bilo za Štuhčevo sanjsko, o čemer nenazadnje dovolj pove že to, da je bila lani tudi slovenska športnica leta po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije. Sezono je sklenila na drugem mestu v skupni razvrstitvi, osvojila mala kristalna globusa v smuku in alpski kombinaciji, vse skupaj pa kronala z naslovom smukaške svetovne prvakinje v St. Moritzu. Olimpijskim sanjam se je letos zaradi poškodbe morala odpovedati, a je že pripravljena na naslednje izzive.

Vrhunec lanskega športnega leta za Trajkovića pa je bilo svetovno prvenstvo v olimpijskem tekvondoju v korejskem Muju, kjer je osvojil bronasto kolajno v kategoriji do 87 kilogramov. S tem je 25-letni športnik ponovil podvig iz mehiške Pueble izpred štirih let, ko je bil, tedaj še v kategoriji nad 87 kilogramov, prav tako bronast.

Odbojkarice Nove KBM Branika so lani prekinile dveletno prevlado Calcita in spet postale državne prvakinje. To jim je uspelo na ekspresen način, saj so svoje največje tekmice v finalu premagale že po treh tekmah. Ob tem so Mariborčanke, za katere je bil to 14. naslov državnih prvakinj, lani in predlani osvojile tudi pokalni naslov.



Mariborski nogometaši so lani po letu premora nadaljevali s serijskim zbiranjem naslovov državnih prvakov, za vrhunec pa so poskrbeli z vnovično uvrstitvijo v ligo prvakov. Proti precej bogatejšim tekmecem - Liverpoolu, Sevilli in Spartaku Moskvi - jim je uspelo s tremi neodločenimi izidi osvojiti tri točke in dodobra napolniti klubsko blagajno.

Njihovemu trenerju Darku Milaniču so na nedeljski prireditvi podelili nagrado za trenerja leta, ki je pripadla še trenerju Štuhčeve Gregorju Koštomaju. Nagradi za posebne dosežke pa so letos podelili legendi mariborskega nogometnega kluba Marcosu Tavaresu ter plesalcema Damirju Halužanu in Ani Maščic.

O priznanjih so tudi letos odločali glasovi članov strokovnega sveta Športne zveze Maribor in športnih novinarjev mariborskih medijev.

Značke: nagrada, mesto, šport

Članki iz rubrike