900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
14 28.01.2018 09:16:42

Si bo Jakov Fak vendarle premislil in nosil slovensko zastavo!? Olimpijski komite ima dokončen odgovor!

Profimedia
Olimpijski komite Slovenije je v uradnem sporočilu za javnost sporočil, da si Jakov Fak glede nošenja slovenske zastave na olimpijskih igrah v Pjongčangu ni premislil.

Primer Jakova Faka, ki je bil poleg hokejista Mitje Robarja in smučarske tekačice Vesne Fabjan eden od treh kandidatov za zastavonošo na odprtju olimpijskih iger v Pjongčangu, je v zadnjih dneh dvignil ogromno prahu. OKS je namreč v petek sporočil, da je biatlonec odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave, ki ga bodo preko glasovanja na facebooku izbirali jutri, 29. januarja. 

"Pravi ljubitelji športa in pozitivno naravnani Slovenci si niti v sanjah nismo predstavljali takšnega števila uničujočih komentarjev, kot jih je bil v preteklih dneh deležen biatlonski superšampion. Zaradi vsega tega je športnik, ki bo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu tekmoval v olimpijskem dresu Slovenije, odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave," so kot obrazložitev zapisali pri OKS.

Po tem so številni slovenski športniki in ljubitelji športa Jakova Faka vendarle pozvali, naj si premisli in ga podprli kot zastavonošo Slovenije. "Odločitev Jakova Faka, ki je zaradi negativnih odzivov v javnosti odstopil od kandidature za nosilca slovenske zastave na otvoritvi olimpijskih iger v Pjongčangu, je med Slovenci dobre volje in svetovnega nazora povzročila pravi vihar. Zdi se, da smo v reakciji na primitivizem in zaplankanost, nato s konsenzom, izrazili vso podporo biatloncu, ki bo na enem največjih globalnih dogodkov v letu 2018 zastopal barve Slovenije. Jakov Fak se vsem, ki mu izražate podporo, ga pozivate in prosite naj si vendarle premisli, iskreno zahvaljuje. Žal svoje odločitve ne bo spremenil. To je potrebno spoštovati. V tem trenutku je nujno športniku zagotoviti mir in osredotočenost na treninge, saj je v zaključni fazi priprav za olimpijske igre v Pjongčangu," pa so danes sporočili iz vrst olimpijskega komiteja. S tem Robari n Fabjanova ostajata edina kandidata. 

Članki iz rubrike