mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.12.2017 08:22:17

Danes dan D za ruske olimpijce

Ruski olimpijci naj bi danes sprejeli končno odločitev o udeležbi na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Izjave ruskih predstavnikov v zadnjih dneh kažejo, da bojkota iger ne bo.

Ruski športniki se bodo po poročanju ruske tiskovne agencije Tass danes na t.i. olimpijskem kongresu odločali o tem, ali se bodo v skladu s prepovedjo mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) iger udeležili pod olimpijsko zastavo.

Mok je namreč 5. decembra Rusiji zaradi sistemskega dopinga prepovedal nastop v Pyeongchangu. V skladu z odločitvijo bodo na igrah nastopali le tisti ruski športniki, ki bodo izpolnili stroge kriterije, pa še to le pod olimpijsko zastavo.


Odločitev je sprožila val ogorčenja v Rusiji, ki naj bi resno razmišljala o bojkotu iger. Vendar se po zadnjih izjavah ruskih športnih predstavnikov to najbrž ne bo zgodilo.

V ponedeljek je tako vodja odbora za vrhunski šport pri ruskem olimpijskem komiteju Sofija Velikaja sporočila, da se vsi ruski športniki nameravajo udeležiti zimskih olimpijskih iger, poroča Tass.

Ugibanja o bojkotu je prejšnji teden zanikal tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki je dan po suspenzu Moka izjavil, da se bodo lahko ruski športniki prosto odločali o tem, ali tekmovati pod olimpijsko zastavo.

Značke: olimpizem, zoi, rusija

Članki iz rubrike