Mobilna verzija
urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

STA
STA

Tokio oklestil olimpijski proračun za 360 milijonov dolarjev

Japonska prestolnica je za izgradnjo novih objektov za potrebe poletnih olimpijskih iger 2020 oklestila proračun za 360 milijonov dolarjev. To je dosegla na račun nekoliko spremenjene gradnje objektov, v času olimpijskih iger bo namesto stalnih zgradila začasna prizorišča in jim po koncu športnih iger spremenila namembnost.

Organizacijski odbor je za izgradnjo novih športnih objektov v japonski prestolnici najprej namenil 1,96, po novem pa bo 1,60 milijarde dolarjev.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je že junija letos pohvalil japonske prireditelje, ki so celoten proračun z uvodnih 20 milijard dolarjev znižali na 13 milijard dolarjev. Po ocenah Moka pa gre še vedno za zelo visok znesek, ki številna mesta odvrača od organizacije olimpijskih iger, kot se je to zgodilo v primeru kandidatur Rima, Hamburga, Bostona in Budimpešte.

Lanske poletne olimpijske igre v brazilskem Rio de Janeiru so prireditelje stale približno 12 milijard dolarjev, igre v Londonu 2012 pa 13,7 milijarde ameriških zelencev.

Značke: olimpizem , japonska