Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

sta
sta

Na zasedanju olimpijskih komitejev proti splošni obtožbi Rusije

vszi

Na zasedanju skupščine zveze nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC) v Pragi so danes poudarili, da je boj za čist šport brez dopinga prva naloga olimpijskega gibanja, obenem pa so nasprotovali splošnemu obtoževanju celotne ruske ekipe zaradi kršitev nekaterih športnikov.

V resoluciji, s katero so pospremili zasedanje v Pragi, so sodelujoči člani ugotovili, da je "boj za šport brez dopinga še vedno naša prva naloga." Popolnoma so podprli preiskave obeh komisij krovne olimpijske organizacije, Schmidove in Oswaldove, ki preučujeta razsežnosti dopinškega škandala z iger v Sočiju 2014, ki ga je razkrilo McLarnovo poročilo.

A obenem so opozorili, da se morajo v športnem svetu izogibati posplošenim ocenam in obtožbam posamezne države ter prevelikemu vplivu politike na šport. "Nesprejemljivo je, da se že pojavljajo zahteve za splošne kazni, še preden sta komisiji končali svoje delo," so ugotovili pri ANOC in dodali, da bi bila izključitev celotne ruske olimpijske ekipe z iger v Južni Koreji tudi kršenje pravilnika krovne mednarodne organizacije za boj proti dopingu, Wade.

Mok bo o kaznih ruskim športnikom, osumljenim sodelovanja v razširjenem programu ruskega dopinga, predvidoma odločal decembra. Pred dnevi so sicer že izrekli prva ukrepa, tekačema Aleksandru Legkovu in Jevgeniju Belovu so doživljenjsko prepovedali nastopati na OI.

Značke: olimpizem , mok