Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 16.10.2017 13:42:51

Hofer podprl prizadevanja društva Vesele nogice

Podjetje Hofer je v okviru iniciative Danes za jutri podprlo Vesele nogice, društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju. Donacija v vrednosti 4.500 EUR bo društvu omogočala izvajanje pomoči osebam z motnjami v razvoju in nudila podporo tudi njihovim družinam.

Pri Hoferju jemljejo svojo odgovornost do kupcev, poslovnih partnerjev, sodelavcev in sodelavk ter seveda tudi do širše družbe zelo resno. V sklopu iniciative Danes za jutri zato podpirajo projekte in različne socialne organizacije, ki doprinašajo k boljšjemu življenju. Ena izmed tovrstnih organizacij je zagotovo tudi društvo Vesele nogice, ki vse od leta 2012 pomaga osebam z motnjami v razvoju.

Donacija za pomoč osebam z motnjami v razvoju in njihovim družinam
Podjetje Hofer je društvo podprlo z donacijo v vrednosti 4.500 EUR, ki bo pripomogla pri uresničevanju ciljev društva. Med njimi so prednostni predvsem izvajanje pomoči za otroke, ki potrebujejo terapijo v bližini kraja bivanja ter možnost strnjenih terapij večkrat letno, zagotavljanje ustreznih pripomočkov za spodbujanje razvoja oseb, nudenje podpore družinskim članom pri oskrbi, pa tudi mnoge druge aktivnosti, ki jih izvajajo ustrezno usposobljeni prostovoljci.
Spomenka Valušnik, predsednica društva pri tem poudarja: »Največji izziv, lahko bi rekli tudi želja družin z otrokom s posebnimi potrebami je, da bi otroku omogočili kar največji napredek. Žal pa sistem še vedno ne posveča zadostne strokovne podpore tako otroku kot celi družini, predvsem pri tistih otrocih, ki imajo več težav. Nekaterim od otrok lahko z vztrajnostjo in trdim delom uspe zaživeti polno ter tudi samostojno življenje.«

Izkazano podporo pa pozdravljajo tudi starši otrok z motnjami v razvoju, saj se srečujejo s pomanjkanjem informacij, pa tudi sredstev, ki bi jim omogočali, da bi lahko nudili kar najbolj prilagojeno podporo. »Ne upam si predstavljati, kakšno bi bilo življenje naše družine in še mnogih drugih, če nam ne bi na pomoč priskočila tovrstna društva,« še dodaja mama deklice, ki je vključena v društvo Vesele nogice.



Večletna prizadevanja za dolgoročne rezultate
Spremembe v razvoju je mogoče dosegati le ob zagotavljanju dolgoročne podpore in izvajanju rednih terapij. S tem razlogom so se pri Hoferju odločili, da bodo prizadevanja društva Vesele nogice v obdobju treh let podprli s skupno donacijo 4.500 EUR. Hofer je tako postal Zlati donator in podprl projekt Zvesti donator, katerega namen je zagotoviti celostno, predvsem pa vsem dostopno obravnavo otrok s posebnimi potrebami, ki vse prepogosto ne pridejo do nujno potrebne pomoči zaradi preobremenjenosti zdravstvenega sistema ali celo zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

»Zavedamo se, da je pri motnjah v razvoju pomembna dolgoročna in stalna oskrba, zato smo se odločili društvo Vesele nogice podpirati vsaj tri leta. Želimo si, da bi jim donacija omogočala stabilno delovanje društva in uresničevanje tudi dolgoročno zastavljenih ciljev,« še dodajajo pri Hoferju.

Več o iniciativi Danes za jutri si lahko preberete na spletni strani daneszajutri.hofer.si.

Značke: hofer, vesele-nogice

Članki iz rubrike