Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 06.09.2017 11:18:04

Plesni spektakel se vrača na odrske deske

To jesen se priznani plesalci latinskoameriških in standardnih plesov iz Slovenije in tujine vračajo na odrske deske Gallusove dvorane Cankarjevega doma.

Tam bodo po desetih letih znova uprizorili privlačno plesno predstavo, ki predstavlja nadgradnjo plesne uspešnice “The 50’s show”. Plesalci bodo slovensko publiko osvojili s plesno zgodbo Dance Amore pod režisersko taktirko Jurija Batagelja. V glavnih vlogah nastopajo Domen Valič, Andrej Škufca, Melinda Torokgyorgy Škufca in mnogi drugi, častno pokroviteljstvo nad predstavo pa je že prevzel predsednik države Borut Pahor.

V kabinetu predsednika republike so v dopisu o prevzemu častnega pokroviteljstva nad plesnim spektaklom zapisali, da gre za projekt, ki vključuje najimenitnejše plesalce latinskoameriških in standardnih plesov iz Slovenije in tujine. Nastopajoči so plesni umetniki svetovnega slovesa, ki dokazujejo, da ples povezuje in združuje ljudi. To podpira tudi predsednik Pahor.

Plesna zgodba Dance Amore je prenovljena in nadgrajena plesna predstava, ki je z naslovom “The 50’s show” pred leti kar šestkrat razprodala Gallusovo dvorano in dvakrat napolnila eno največjih kongresnih dvoran v Južni Evropi, NDK, s kar 5.000 sedišči. »Projekt smo zastavili na res visoki ravni v vseh pogledih, priprave pa potekajo od januarja letos dalje. V izgradnji je popolnoma nova in nadgrajena scena, prav tako lučni dizajn, kostumi in glasba. Imamo naporno poletje, a bomo vse naredili za to, da septembra dvignemo Gallusovo dvorano in ljudem pričaramo nekaj res nepozabnega,« pravi Jurij Batagelj, producent, direktor in koreograf predstave.

Dance Amore je odlična priložnost za izobrazbo o plesni kulturi, ponuja zanimiv vpogled v sredino 20. stoletja ter poudarja neverjetne uspehe, ki so jih slovenski plesalci dosegli v zadnjih desetletjih. Na odrske deske se vrača pod okriljem produkcijske hiše Delphin Entertainment, kjer so pripravili razgibano scenografsko podobo, glamurozne kostume, ubrane plesne korake in izvrstno koreografijo. Slednjo je oblikovala originalna plesna zasedba predstave “The 50’s show”, ki se ji bo v novi preobleki pridružilo še več plesalcev – tudi s področja modernega plesa, jazza in hip-hopa. Umetniški vtis bosta dodelala mlada in talentirana vokalistka Zala Smolnikar v vlogi pretkane jazz pevke in očarljivi pripovedovalec Domen Valič, ki je tudi avtor pripovednega besedila predstave.

»Dance Amore bo vrhunsko izdelan šov - od nalakirane glave do zaščitnega petnika na plesnem čevlju. Verjamem, da ga bodo ljudje radi gledali in mi ga bomo zelo radi igrali. Dodana vrednost je, da se bodo plesalcem standardnih in latinskoameriških plesov pridružili še šov plesalci. Ne vem, če se je to že kdaj zgodilo,« je povedal Domen Valič, ki bo v Dance Amore nastopil v vlogi scenarista in pripovedovalca zgodbe.

Plesna predstava “Dance Amore”se bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma odvijala 8. in 9. septembra 2017. Uprizorili bodo tri predstave v naslednji zasedbi:

Domen Valič in Zala Smolnikar

Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy Škufca, Jurij Batagelj in Jagoda Batagelj, Matej Krajcer in Iwona Golczak, Peter Majzelj in Maja Geršak, Bojan Fesel in Gordana Grandošek Whiddon, Jernej Brenholc in Danijela Podgornik Pekič, Krzystof Hulboj in Janja Lesar

ter plesalci modernega plesa, jazza in hip-hopa: Petra Ravbar, Aljoša Möderndorfer, Karin Putrih, Nika Horvat, Tjaša Žibert, Jan Marolt, Tim Klemenčič in Miha Furlan.

Plesna zgodba “Dance Amore”
Piše se leto 1947. Dogajalna kulisa je Veliko jabolko, mesto preporoda in grandioznih priložnosti. Svet se ponovno optimistično prebuja in obrobje Brooklyna še nikoli ni bilo tako živahno. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, pestrih profilov in nacionalnosti. Vpeti v hitro spreminjajoče okoliščine se srečujejo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in plesno pripoved. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami drugih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom. Zgodba združuje ljubezen, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih karakterjev. To spremlja paleta vseh desetih latinskoameriških in standardnih plesov s privlačnimi figurami argentinskega tanga, ritmične salse in energičnega swinga.

Več o predstavi, zasedbi in vlogah lahko preberete na www.danceamoreshow.com ali na FB strani https://www.facebook.com/ZaplesiLjubezen/.

Značke: ples, glasba

Članki iz rubrike