Mobilna verzija
nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

ou
ou

Spider-Man: Vrnitev domov

Po Iron Manu, Stotniku Ameriki in Thoru je napočil čas za novega Marvelovega junaka: SPIDER-MAN: VRNITEV DOMOV.

Na slovenskih velikih platnih je že novi Marvelov junak Spider-Man. Spider-Mana sicer težko označimo za novega junaka, saj je bilo v zadnjih 20 letih posnetih kar pet filmov o najslavnejšem stripovskem superjunaku in vsak je bil svetovna blagajniška uspešnica. Kar pa je tokrat novost, je obraz Petra Parkerja, ki ga v Marvelovem svetu upodobi 21-letni Tom Holland, izjemno nadarjen igralec, ki se je že izkazal z vlogami v filmih Nemogoče (2013) z Naomi Watts in V srcu morja (2015), kjer je igral ob Chrisu Hemsworthu.

Holland je debi v filmskem svetu Marvelovih superjunakov doživel lansko leto v hitu Stotnik Amerika: Državljanska vojna v enem izmed najzabavnejših akcijskih prizorov celotne franšize, in če gre soditi po prvih kritikah, ki prihajajo z onkraj Atlantika, je novi Peter Parker že povsem zasenčil svoja častitljiva predhodnika Tobyja Maguira in Andrewa Garfielda. Ne samo, da se govori samo še o Hollandu; prve kritike se trdno strinjajo, da je to najboljši Spider-Manov film doslej.

Osem stvari, ki jih mogoče niste vedeli o Tomu Hollandu:
1. Tom Holland si je že kot otrok želel biti Spider-Man. Pri petih letih je tekal po svoji sobi v improviziranem kostumu. Mama ga je vpisala v plesno šolo, da bi ga umirila.
2. Ko je Tom izvedel, da vodje studia Marvel iščejo novega Spider-Mana, se je neučakano prijavil za avdicijo. Mislil je, da nikakor ne bo dobil vloge, zato je šel na avdicijo predvsem zato, da bi spoznal ljudi, ki so ustvarili njegovega najljubšega superjunaka.
3. Preden je Holland dobil vlogo Petra Parkerja oz. Spider-Mana, je moral skozi izbor, ki ga je sestavljalo kar osem avdicij, vse skupaj pa je trajalo kar pet mesecev.
4. Tom ni vedel, da je dobil vlogo Spider-Mana, dokler ni videl objave na Marvelovem uradnem profilu na Instagramu. Dva dni pozneje je že bil na letalu v Atlanto, kjer so snemali hit Stotnik Amerika: Državljanska vojna.
5. Ko je Tom prvič pomeril kostum Spider-Mana, je bil precej razočaran. Prevelik mu je bil in ni se mu prilegal. V nekem intervjuju je izjavil: »Bil sem kot žalosten, star, zdelan Spider-Man.« Medtem se je izkazalo, da je dobil kostum, ki je bil namenjen njegovemu kaskaderju, ki pa je bil nekoliko močnejše postave.
6. Potem ko je Tom oblekel Spider-Manov kostum, ga ni smel sleči sam. Prav tako so mu prepovedali, da zapusti območje s prikolicami, kjer je bil nastanjen med snemanjem. Kljub temu je nekega dne pobegnil, in da ne bi pritegnil preveč pozornosti, je čez kostum oblekel majico s kapuco. Ko se je s prijateljem sprehajal po soseski, se mu je približal mimoidoči in pohvalil njegove Spider-Manove hlače.
7. Hollanda so v srednji šoli povabili na zabavo. Mislil je, da gre za zabavo v maskah, in zato se je preoblekel v Spider-Mana. Ampak šlo je za običajen žur, in namesto da bi se šel preobleč domov, je bodoči superjunak preživel ves večer v kostumu in se pretvarjal, da je na tajni misiji.
8. Da bi Holland imel čim boljšo predstavo o tem, kako je na ameriških srednjih šolah, so ga Marvelovi producenti vpisali v srednjo šolo v Bronxu in Tom jo je tri dni obiskoval pod lažnim imenom. Na vprašanje sošolcev, kdo je in zakaj je na njihovi šoli, je odgovoril, da je Spider-Man in da je na tajni misiji. Seveda mu nihče ni verjel.

Značke: spider-man , film , kino