Mobilna verzija
STA
STA

McDonald's in Mok končala sodelovanje

arhiv Reporterja

Mednarodni olimpijski komite je danes sporočil konec svetovnega partnerstva z verigo ameriških restavracij s hitro prehrano, McDonald's, ki je bil eden največjih sponzorjev Moka. Ameriška veriga restavracij, vse od leta 1976 partnerica olimpijskega gibanja in olimpijskih iger, bo sodelovala še na zimskih olimpijskih igrah 2018 v Pyeongchangu.

Mok in McDonald's naj bi dosegla skupen dogovor o prenehanju svetovnega sodelovanja, so potrdili pri Moku in dodali, da je bila pobuda za prekinitev partnerstva na strani ameriške verige restavracij s hitro prehrano. Glede finančnih pogojev ločitve sta obe strani dosegli dogovor, podrobnosti razhoda pa so zaupne narave, so še zapisali na spletni strani Moka.

Prenehanje McDonald'sovega tako imenovanega TOP-partnerstva z Mokom stopi v veljavo takoj, vendar pa bo McDonald's še naprej sponzor zimskih iger v Južni Koreji 2018, poleg tega bo imel, tako kot doslej na poletnih in zimskih olimpijskih igrah - svoje restavracije tako v olimpijskem športnem parku kot v olimpijski vasi za športnike.

Za zdaj imajo vsi preostali TOP-partnerji Moka veljavne pogodbe do leta 2020, med njimi Bridgestone, Panasonic in Toyota do konca 2024, Alibaba do konca 2028, Omega pa celo do konca leta 2032.

Značke: olimpizem , mok