hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 06.06.2017 10:20:24

Hervisovi brezplačni testi e-koles

V zadnjem času lahko predvsem v večjih urbanih središčih opazimo vse več električnih ali pedelec (Pedal Electric Cycles) koles.

Njihova odlika pa ni le, da si lahko uporabnik po potrebi pomaga s podporo elektro motorja, ampak da kolesa na okolje deluje z ničnimi emisijami, kar pomeni, da opazno prispeva k zmanjševanju onesnaženosti zraka v mestih. Za upravljanje ne potrebujete obveznega zavarovanja, registrske tablice ali izpita, saj ima vozilo nameščen poseben varnostni mehanizem, ki poskrbi, da se pri hitrosti 25 km/h motor avtomatično izklopi. Hervis kot največji ponudnik športne opreme pri nas, vedno sledi najnovejšim trendom in ponuja široko izbiro e-koles znamk KTM in Focus. Če želite e-kolo pred nakupom tudi brezplačno preizkusiti, Hervis za vas organizira brezplačne teste 9. in 10. 6 v Ljubljani in Mariboru. E-kolesa pa lahko kupite tudi prek spleta ali v nekaterih izbranih Hervisovih poslovalnicah.

Vsak torek v mesecu boste ob plačilu z MasterCard brezstično kartico v vseh trgovinah Hervis prejeli dodatni 10% popust tudi na že znižane cene izdelkov.

E-kolesa so cenovno ugodna rešitev za vse tiste, ki se po mestu radi prevažate brez večjih zastojev in radi skrbite za okolje. Vseeno jih ne gre zamenjevati s klasičnimi kolesi. Glede na potrebe uporabnika se namreč lahko vključi dodatna podpora elektro motorja, za aktiviranje pa je še vedno potreben impulz pedala tj. nožni pogon. Motor se polni s pomočjo polnilnika preko vtičnice. Dejavniki, kot so teža, kakovost vozišča, naklona, vetra in zračni tlak v gumah pa vplivajo na število kilometrov, ki jih lahko prevozite. Eno polnjenje povprečno zadošča za kar 60 do 170 km. Nekateri modeli ponujajo tudi pomoč pri speljevanju: posebna varnostna konfiguracija motorja namreč omogoča, da se le-ta pri hitrosti 25 km/h ali več avtomatično izklopi in s tem skrbi za varnost uporabnika ter učinkovito porabo. Omenjena vozila prihodnosti pa niso namenjena samo mlajšim, ampak mobilnost olajšajo tudi starejšim, ki jim večje razdalje po mestu predstavljajo velik fizični napor.

Hervis_KTM_57_2097191_sw_elopeak-m29_u_G

Brezplačni testi e-koles, ki potekajo v okviru Hervisovih testov po 27 državah v Evropi, se bodo izvajali na dveh lokacijah po Sloveniji. V petek, 9. 6. 2017, boste od 10. do 18. ure kolesa lahko testirali v Ljubljani (Hiša športa, Novi trg pri vodnjaku). V soboto, 10. 6. 2017 od 10. do 18. ure, pa se boste z vozili lahko zapeljali po Mariboru (Trg Leona Štuklja). Testirati bo mogoče kar okoli 25 različnih koles znamk KTM, Focus in Kalkhoff. Ker je varnost zelo pomembna, prinesite s seboj čelado, lahko pa jo dobite tudi na testnem mestu. V času testiranja (9. - 10. 6.) lahko prav tako izkoristite poseben 15% popust na vsa električna kolesa. Takšne priložnosti vsekakor ne gre zamuditi.

Hervis_KTM_50_2097258_sw_elopeak-rs-29_u_G

Obiščite Hervisove trgovine in izbirajte med bogato ponudbo različnih e-koles uveljavljenih znamk KTM in Focus, ki so namenjena različnim uporabnikom vseh starosti, z različnimi potrebami in željami. Pri nakupu je potrebno upoštevati težo uporabnika in lastnosti terena, po katerem se bo uporabnik večinoma prevažal. KTM Macina Action 292 je na primer primeren za gorski teren, saj ima širše gume, ki omogočajo boljšo kontrolo in večjo stabilnost med vožnjo. Prav tako je pred nakupom dobro paziti na velikosti in mero okvirjev, saj se morajo popolnoma prilegati dolžini in konstituciji telesa. Odlična izbira je med drugim recimo KTM Elopeak Cross 95 Deore moško električno kolo z 9 prestavami in zadnjim menjalnikom. Nakup pa lahko opravite tako prek spleta kot tudi v eni izmed Hervisovih poslovalnic.

Več informacij na Hervis in na Facebook strani.

Galerija
Značke: kolo, hervis

Članki iz rubrike