Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

muk
muk
0 24.05.2017 19:25:03

Kakšna gesta West Hama! Bo že držalo, da se dobro z dobrim vrača...

vszi
Potem ko je priskočil na pomoč žrtvam terorističnega napada v Manchestru, je brezdomec Steve čez noč postal junak. Toda dan potem je bil brezdomec še vedno brezdomec, ki je mrzle noči preživljal na ulici.

Pogosto je noči prebil v bližini nesrečne Manchester Arena, kjer je pred dnevi med koncertom Ariane Grande prišlo do krvavega terorističnega napada. Napada, ki je terjal 22 smrtnih žrtev in prek 50 ranjenih. Brezdomec Steve je v tistem črnem večeru brez obotavljanja priskočil na pomoč ranjenim, njegovo nesebično in pogumno dejanje pa ni ušlo neopaženo. Ko je svoje izkušnje iz tistega tragičnega večera razkril na televiziji, se je marsikomu orosilo oko, med drugim se je žalostna usoda tega junaka dotaknila tudi vodilnih mož West Ham Uniteda.

Direktor kluba David Sullivan in njegov sin Dave sta tako krenila v iskanje brezdomca, ki dneve preživlja na ulicah Manchestra. S pomočjo socialnih omrežji in ene izmed televizijskih postaj so ga našli že po nekaj urah, oče in sin Sullivan pa mu bosta plačala šestmesečno najemnino ter priskrbela nekaj denarja za obleke ter najnujnejše stroške, da bo lahko začel znova.


"To je bil grozljiv incident, toda v odzivu prebivalcev Manchestra smo lahko videli pogum, enotnost in upornost. Vsega tega zaradi česar je Britanija tako čudovit kraj. Steve je bil le eden ob množice ljudi, ki so pozabili na lastno varnost in pohiteli na pomoč drugim. Oba naju je ganila njegova zgodba. Zasluži si priložnost, da si izboljša življenje po tem nesebičnem in herojskem dejanju, s katerim je izboljšal življenja toliko drugim."

In to še ni vse. Na spletni strani JustGiving so za nov začetek možaka, ki se ga je oprijel vzdevek Steve the Hero, v vsega nekaj urah zbrali 25 tisoč funtov.

Bo že držalo, da se dobro z dobrim vrača.

Članki iz rubrike