Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 24.05.2017 15:09:53

Od Pirana do zasneženega Aljaževega stolpa v 17 urah! (video)

Cilj - Aljažev stolp na Triglavu
foto: FreeApproved, Anže Čokl
Napet video spremlja ekipo adidas Terrex na drzni športni misiji med Piranom in zasneženim Aljaževim stolpom na vrhu Triglava. 12 športnikov je namreč pretekli petek s štafeto različnih športnih disciplin premagalo razdaljo med 0 in 2.864 metri nadmorske višine v pičlih 17 urah, ob tem pa je nastal video, ki prikazuje, da je Slovenija resnično raj za športe na prostem.

V sklopu štafete »Od 0 do 2.864«, ki jo je ekipa adidas Terrex v petek, 19. maja 2017, izvedla med Piranom in vrhom Triglava je nastal kratek adrenalinski video. 11 športnikov in 1 športnico je namreč po poti spremljala snemalna ekipa ter v kadre ujela njihovo borbo s časom ter zimskimi razmerami, ki so bile še vedno prisotne na visokogorskemu delu poti.

Celotno pot med piranskim svetilnikom na Punti in Aljaževim stolpom na Triglavu, ki je bil še do strehe pod snegom, so športniki premagali v manj kot 17 urah, v kar je že vključen čas, ki ga je ekipa porabila za ustvarjanje videa. V kolikor med potjo ne bi ustvarjali vizualnega materiala, bi namreč po podatkih pot premagali v 14 urah in 12 minutah. V videu tako sledimo štafeti, ki je bila sestavljena iz cestnega in gorskega kolesarstva, trail teka, kajakaštva, jamskega plezanja in pohodništva. Pri tem je še posebej adrenalinski zadnji del štafete, v katerem so športniki premagovali nepredvidljive zimske razmere, fascinanten pa je tudi vzpon skozi mistično Ivačičevo jamo pod Kredarico.



V okviru štafete »Od 0 do 2.864« so nastale tudi dih jemajoče fotografije, ki nam približajo prizadevanja sodelujočih športnikov in opominjajo na neskončne priložnosti, ki jih Slovenija ponuja za športne aktivnosti na prostem. Razstava navedenih fotografij bo na ogled na peti ediciji športnega festivala Soča Outdoor, ki se bo odvil med 30. junijem in 2. julijem v Tolminu, tudi letos pa bo potekal pod sponzorstvom adidas Terrexa.

Povezava do videa: https://vimeo.com/218589808 .

Značke: adidas, triglav, piran, dirka, izziv

Članki iz rubrike