Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

sasa einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: Končno vem, kaj je zares ...

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ou
ou

Kapetan Maribora Tavares bo odločil, kdo od mladih slovenskih nogometašev bo v Barceloni spoznal Peléja

Luka Rudman

Marcos Tavares, brazilski nogometaš, ki že od leta 2008 brani vijolične barve NK Maribor, bo imel to poletje prav posebno nalogo. V sklopu natečaja Zaigraj kot Pelé bo namreč izbiral mlado nogometno trojico, ki bo v prvih septembrskih dneh odpotovala v nogometni kamp naravnost v Barcelono. Tam bodo mladi športni upi poleg španskih treningov spoznali tudi nogometno legendo Peléja in tako doživeli sanje vsakega nogometaša.

"Pelé je kralj. Kralj nogometa, vzor mladim in starim. Kjerkoli sem kot mlad nogometaš nastopal, smo ga prav vsi želeli posnemati Žal ga osebno še nisem imel priložnosti spoznati, bi pa mi ta dogodek tudi danes nedvomno še vedno pomenil nepozabno izkušnjo. In tudi pri 33 letih bi ga nemudoma vprašal po nasvetih in najboljših načinih za zabijanje golov," ob neverjetni priložnosti, ki bo dana trem mladim Slovencem, doda ambasador akcije Marcos Tavares.

In ravno Peléjevi legendarni načini zabijanja golov so glavno vodilo natečaja, katerega se lahko v naslednjem mesecu udeležijo fantje in dekleta iz vse Slovenije, starejši od 14 let. Nogometno znanje, domiselnost in kreativnost izvedbe ter pozitivna športna energija bodo glavni kriteriji, po kateri bo komisija na čelu z Marcosom Tavaresom izbirala najboljše.

Snickers6

K sodelovanju so povabljeni tako mladi nogometaši, ki svoje znanje gradijo v nogometnih klubih kot tudi tisti, ki še kako vredne izkušnje pridobivajo na uličnih igriščih, kot je to nekoč počel tudi slovenski ambasador akcije. "Kot vsakemu Brazilcu je bila tudi meni prva igrača nogometna žoga. Nosil sem jo vsepovsod, z mano je bila ves dan, ko sem igral nogomet na ulici in zvečer v postelji, saj sem z žogo tudi spal. S treningi sem začel pri devetih letih, tedaj sem se namreč že priključil nogometni šoli kluba Internacional." Vsem mladim, ki si želijo po njegovih in Peléjevih stopinjah, pa polaga na nogometno srce: "Trening, trening in še enkrat trening. Talent veliko pomeni, vendar ni dovolj. Brez truda in vsakodnevnega dela ter odrekanja preprosto ni uspeha." In nedvomno bo na tej poti neprecenljiva tudi izkušnja barcelonskega treninga in srečanja z idolom številnih nogometašev po vsem svetu, legendarnim Peléjem, po kateri lahko letošnje poletje sežejo mladi slovenski nogometaši.

Več informacij o natečaju Zaigraj kot Pelé vas čaka na spletni strani www.snickers.si, poleg izjemne glavne nagrade, obiska nogometnega kampa v Barceloni v družbi Peléja, pa se vsi sodelujoči potegujejo tudi za fantastične tedenske nagrade.

Značke: snickers , maribor