Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 16.05.2017 09:38:00

Živjo, nogomet Pivovarne Union: Ultra pogled na finale

Celje bi moralo biti zadnji gostitelj turnirjev Živjo, nogomet v organizaciji Pivovarne Union in Nogometne zveze Slovenije pred finalom v Stožicah, a bo po preložitvi izpred tedna dni to vlogo prevzelo Kidričevo. Kot vsi prejšnji turnirji je tudi celjski dobro uspel.

Turnir na igrišču Srednje zdravstvene šole blizu samega središča Celja je imel tokrat precej nenavaden uvod. Nanj se je že do četrtka prijavilo 17 ekip, nazadnje pa jih je na njem zaigralo 15.

Živjo, Kidričevo!
Zadnja priložnost za preboj na finalni turnir bo 27. maja v Kidričevem, kjer bo odigran turnir, ki je bil na ta termin prestavljen s 6. maja. Takrat bodo znani še zadnji finalisti, ki se bodo z zmagovalci drugih turnirjev 10. junija pomerili na zadnjem turnirju v Stožicah.

Organizatorji so si že pred začetkom teh turnirjev zastavili cilj, da bi ohranili povprečje 16 ekip na turnir, ki so ga na dosedanjih turnirjih celo presegli, tudi tokrat pa je bila udeležba vseeno blizu tega povprečja. Ekipe so razdelili v štiri skupine, po tri s štirimi ekipami in eno s tremi, iz vseh pa sta se prvi dve uvrstili v četrtfinale in nato po sistemu na izpadanje nadaljevali do finala. Najsrečnejša je bila ob koncu ekipa Ultra okno iz Velenja, ki je v finalu igrala že na velenjskem turnirju in tam morala priznati premoč ekipi Korektbau. Tokrat se je okrepila z nekdanjima odličnima nogometašema Željkom Mitrakovićem in Goranom Jolićem, ki sta imela nemalo zaslug za končni uspeh. Pot do končne zmage pa ni bila lahka, saj so v skupini obe tekmi dobili šele po izvajanju kazenskih strelov. V tekmah na izpadanje so bili bolj prepričljivi, v finalu so s 3:0 premagali ekipo Slaščičarna Berzo, medtem ko so tretje mesto zasedli igralci Bahami bara. Kot na vseh dosedanjih turnirjih so se zmagovalci lahko veselili polnega kombija pijače Union, medtem ko sta drugo- in tretjeuvrščena ekipa domov odšli s 100 oziroma 50 litri hmeljevega napitka. Zmagovalci imajo seveda možnost, da si na finalnem turnirju v Stožicah zagotovijo brezplačno udeležbo na eni od tekem nogometne lige prvakov v naslednji sezoni, saj jim bo vse stroške pokril pokrovitelj tega tekmovanja Heineken.

zivjo nogomet 4

Kot so zapisali na spletni strani Živjo, nogomet, je dejstvo, da je asfalt v Celju zaradi ugodne klime še posebej primeren za izvajanje kotov. Več zadetkov po kotu kot na preostalih turnirjih niti nismo zasledili, teh pa je bilo vendarle kar nekaj. Na eni od tekem, katere rezultat je bil 13:4, je bil dosežen celo rekord v številu doseženih zadetkov. Organizatorjem je dobro služilo tudi vreme, le enkrat jih je za krajši čas presenetila manjša ploha. Ledeni možje, konkretno Servacij, ki je godoval to soboto, so tokrat zatajili. Temperature so se čez dan povzpele precej nad 20 stopinj Celzija, tako da je pivo še posebej prijalo, seveda pa tudi okusne jedi z žara, ki jih vsakič pripravi organizator. Te so si z veseljem privoščili tudi obiskovalci, med njimi je bilo mogoče zaslediti tudi nekaj nogometašev Celja, ki zaradi petkove tekme s Krškim niso imeli klubskih obveznosti in so imeli prosto soboto. Obisk je bil podobno kot že na prejšnjih turnirjih precej boljši v popoldanskem času in ob večernem zaključku, po katerem se je druženje in premlevanje o doživetem, kar je ravno tako eden od glavnih namenov teh turnirjev, nadaljevalo še pozno v noč. Vsekakor je tudi turnir v Celju potrdil, da ima nogomet na asfaltu v Sloveniji še vedno svojo domovinsko pravico ter da se spet vračamo v osemdeseta in devetdeseta leta prejšnjega stoletja, ko so bili tovrstni turnirji najbolj v razcvetu. 

TURNIRJI IN ZMAGOVALCI
24. 9. 2016 – Ljubljana (Fužine)
Zmagovalci: Vunder Bar
1. 10. 2016 – Domžale
Zmagovalci: RC Team
16. 10. 2016 – Koper
Zmagovalci: Hoti's style A
22. 10. 2016 – Velenje
Zmagovalci: Korektbau
29. 10. 2016 – Nova Gorica
Zmagovalci: Simda
25. 3. 2017 – Maribor
Zmagovalec: Tomaž Šic Bar
1. 4. 2017 – Krško
Zmagovalec: Bar Safir
22. 4. 2017 – Radomlje
Zmagovalec: Osman Team
13. 5. 2017 – Celje
Zmagovalec: Ultra okno
27. 5. 2017 – Kidričevo
10. 6. 2017 – Ljubljana, Stožice (finale)

DRUŽBENA OMREŽJA
Spremljajte #ZivjoNogomet na družbenih omrežjih facebook, instagram in na spletni strani www.zivjo-nogomet.si, na kateri se lahko ekipe tudi prijavijo za sodelovanje.

PRIJAVE
Sebe in svojo ekipo lahko prijavite po e-pošti na naslov prijave@zivjo-nogomet.si. Posamezna prijavljena ekipa mora šteti najmanj 5+1 članov, starih več kot 16 let. Prijavnina za celotno ekipo znaša 30 evrov.

Galerija

Članki iz rubrike