Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ou
ou
0 28.04.2017 12:38:06

Dip: raziskovalec globin

Pomlad in poletje ne bi bila popolna brez morskega risanega filma, primernega tako za najmlajše kot za vse mlade po srcu. Letošnjo sezono nas bo na velikih platnih razveseljeval DIP, mala in navihana hobotnica, ki za vse ljubitelje animacije pripravlja noro pustolovščino.

Piše se leto 2100, ko je človeštvo že zapustilo Zemljo, kolonija ekstravagantnih bitij pa še vedno živi v breznu v najglobljem predelu oceana. Dip, zadnji pripadnik vrste hobotnic in žival pustolovskega duha, ki po značaju spominja na slovitega slončka Dumba, v teh globočinah živi s svojima neomajnima prijateljema, nerodnim ribakom iz rodu morskih žab Ivom in nevrotično globokomorsko škampinjo Lizo.

Ko podvodne živali zaradi nesreče izgubijo dom, pošlje Kraken, varuh brezna, Dipa in njegova prijatelja na nevarno potovanje z namenom, da bi živalim našli nov dom. Na nalogi se jim pridruži nenasitna murena Mora in druščina skupaj potuje do neverjetnih prizorišč, kot so potopljeni New York, Titanik in Arktika, pri tem pa se soočajo z mogočnimi sovražniki in se zapletajo v zabavne prigode. Bodo Dip in prijatelji zmogli oceanskim širjavam povrniti njihovo nekdanjo slavo?

Zgodba v sebi nosi globok pomen, ki ga poskuša prenesti na najmlajše člane občinstva. "Z našo zgodbo želimo mladim in starim – predvsem pa najmlajšim –sporočiti, da če umre ocean, umre celoten planet. Ne gre za sporočilo o neizogibnem uničenju, temveč ravno nasprotno: to je sporočilo upanja, podanega skozi oči peščice prikupnih, četudi bizarnih likov, kakršne lahko najdemo le v globinah oceanov. Naivnost naših likov in njihov smisel za humor sta živo nasprotje sveta, ki zna biti prečudovito pisan in vabljiv, hkrati pa strašljiv in nedojemljiv. In s tem skušamo povedati, da je globoko na oceanskem dnu votlina, v kateri je še najti seme upanja," pravi režiser Julio Soto Gúrpide.

Sinhronizirano animirano pustolovščino DIP: RAZISKOVALEC GLOBIN si na velikih platnih lahko ogledate od 11. maja dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Značke: kino, film

Članki iz rubrike