Mobilna verzija
nu
nu

Navijači Olympiacosa pretepli gamerje v dresih Panathinaikosa

Športno rivalstvo povsem razumemo, s tem nimamo težav. V skrajnem primeru lahko prikimamo tudi včasih prekomernemu navijaškemu sovraštvu, folklora pač. Da le vse skupaj ostane v razumnih mejah, pri hudomušnih parolah in verbalnem zmerjanju. Fizičnega nasilja kajpak ne odobravamo.

Kaj pa se zgodi z našim dojemanjem navijaške subkulture, ko ta iz športnih aren preide nekam drugam. To se je zgodilo v Grčiji, kje pa bi se drugje. Huligani Olympiacosa so vdrli na turnir v igranju igric in pretepli navijače Panathinaikosa, ki so sodelovali v tekmovanju.

gamerji


Tekmovanje se imenuje "LOL" oziroma "Leage of legends", grška različica pa "LGC". Ekstremni navijači kluba iz Pireja so incident povzročili na kvalifikacijskem turnirju v Larissi, kjer so prikorakali v studio, na prizorišče in obračunali s svojimi tekmeci. Želeli so jim sleči drese Panathinaikosa.

Iz moštva z imenom Panathinaikos eSports sta bila poškodovana dva gamerja ter lastnik te ekipe, ki je svoje fante skušal zaščititi. Eden od vpletenih igralcev je izjavil, da je vodstvo LGC sprva skušalo incident prikriti.