benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ou
ou
0 28.02.2017 07:19:44

ŽAROMETI SO PODELJENI!

V nedeljo, 26. februarja, so bile na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija prvič podeljene nove slovenske medijske nagrade ŽAROMETI, ki jih podeljuje revija Vklop pod okriljem medijske skupine Media24.

Dogodek so z mešanico igre in improviziranega humorja vešče vodili Ana Maria Mitić, Ajda Smrekar, Miha Brajnik in Klemen Janežič, večer so zaznamovale odlične glasbene točke, zanimivi podeljevalski pari, vrhunec večera pa je bila podelitev žarometa za medijsko legendo, ki ga je podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

ŽAROMETI so nagrade tistim, ki so jih v preteklem letu v medijih najbolj obsijali in opazili gledalci in poslušalci, medijski ustvarjalci, poznavalci in strokovnjaki. 24 članov strokovne žirije, ki so bili prisotni na samem dogodku, je s točkovanjem določilo po deset najboljših na področju glasbe, filma in igre ter televizije, uredništvo revije Vklop pa je določilo prejemnika žarometov za družbeno odgovorni projekt leta in za medijsko legendo.

Osnovna ideja tokratne podelitve medijskih nagrad žarometi je bila, da se zberejo ustvarjalci iz različnih, pogosto konkurenčnih medijskih svetov, ter z združenimi močmi pod okriljem nacionalne televizije ustvarijo nekaj, kar predstavlja novo vrednost v našem medijskem prostoru.

In kdo so prvi prejemniki žarometov? Čudovite steklene kipce, ki jih je v Steklarni Rogaška izdelala Ivana Potočnik, so prejeli Vse je mogoče v kategoriji zabavna TV-oddaja, To mi je všeč Nine Pušlar v kategoriji pesem leta, Jan Plestenjak za glas leta, Domen Valič za igralca leta in Katarina Čas za igralko leta, žaromet za nabrušen TV-jezik leta je domov odnesel Jure Godler, v kategoriji TV-tekmovalne oddaje je zmagala oddaja MasterChef, Denis Avdić je dobil žaromet za gostitelja razvedrilne TV-oddaje, film Pr' Hostar pa za filmsko zgodbo leta.

Žaromet za družbeno odgovorni projekt leta 2016 je šel v roke Marka Soršaka - Sokija, pobudnika dobrodelnega projekta 20 za 20 z vodilom »brezplačni glasbeni inštrument v vsako slovensko osnovno šolo«. Sprva utopična ideja zbiranja sredstev za nakup inštrumentov je po zaslugi neutrudnega zanesenjaštva zaživela in prerasla okvirje začetnega cilja obdaritve desetih osnovnih šol, saj je do danes obdaroval že več kot štirideset osnovnih šol po vsej Sloveniji.



Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa je žaromet za medijsko legendo predal v roke gospoda, ki ima za seboj sedemdeset let neprekinjene igralske kariere, v kateri je odigral več kot tristo filmskih in gledaliških vlog. Snemal je produkcije različnih žanrov, se družil s svetovnimi igralskimi velikani in ostal eden redkih pravih gentlemanov sodobnega sveta. Uglajeni gospod stare šole, ki rad uživa v življenju – Demeter Bitenc.

Med podeljevalskimi pari so izstopali Ljerka Bizilj in Branko Čakarmiš, Sanja Modrić in Sani Bečirović, Tara Zupančič in Tomi Meglič, kuharski trio Katarina Mala, Jan Bučar in Alma Rekić, Helena Blagne in Ivana Šundov, trio Klemnov – Klemen Bunderla, Klemen Bučan in Klemen Klemen, Robert Goter in Domen Valič, Nina Osenar ter seveda predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Za glasbeno spremljavo med samo prireditvijo je s svojo spremljevalno zasedbo skrbel Rok Golob, ki je skupaj s skupino Perpetuum Jazzile in operno pevko Sabino Cvilak izvedel pesem Songs of four colour, Jan Plestenjak je skupaj z mladim pevcem Isaacom Palmo predstavil predrugačeno izvedbo pesmi Iz zadnje vrste, samo izvedbo pa so še dodatno začinile privlačne plesalke skupine High Heels High Hopes ter naše manekenke Jana Koteska, Anamarija Avbelj, Iryna Osypenko Nemec, Nadiya Bychkova in Karin Škufca. Sama prireditev se je sicer začela z žarometno obarvano plesno točko Željka Božića in plesalcev Kazine, ki jo je obogatil Klemen Janežič, ki je dokazal, da je ne le odličen igralec, ampak tudi imeniten plesalec in pevec. Za sodoben glasbeno-plesni pridih večera pa sta poskrbela mladi in nadarjeni Nipke in Trkaj v pesmi Vsi smo na istem s kot vedno bombastično točko plesne skupine The Artifex, z zmagovalno pesmijo letošnje Eme On my way pa je navdušil tudi Omar Naber.

S podelitvijo žarometa za medijsko legendo se je končal uradni del podelitve medijskih nagrad, ki se je nadaljeval na Zabavi pod žarometi, kjer so obiskovalce z razigrano in igrivo glasbeno fuzijo zabavali Xequtifz, za sproščeno zabavo do jutranjih ur pa je skrbel nepogrešljivi DJ Dady z Radia Aktual.

Posnetek prireditve si lahko ogledate na http://4d.rtvslo.si/arhiv/podelitve-nagrad/174457302.

Galerija
Značke: žarometi, nagrade

Članki iz rubrike