Mobilna verzija
nu
nu

Danes bodo znani najboljši slovenski športniki 2016

Reuters

Društvo športnih novinarjev Slovenije bo nocoj slovesno razglasilo najboljše športnike v državi. Krone iz leta 2015 trenutno nosijo alpska smučarka Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, ekipa leta pa je bila lani odbojkarska reprezentanca Slovenije.

Najboljše športnike sezone bo DŠNS razglasilo na tradicionalni prireditvi Športnik leta ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani z neposrednim prenosom na TV Slovenija.

Podelili bodo tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta, ta nagrada je bila lani podeljena drugič, po atletinji Maruši Mišmaš jo je dobil motokrosist Tim Gajser.

Priznanja najboljšim bodo ob petindvajsetletnici samostojne slovenske države izročili vrhunski športniki iz tega obdobja; Iztok Čop, Brigita Bukovec, Primož Peterka, Urška Žolnir, Dušan Hauptman, Rajmond Debevec.

Uro in pol pred prireditvijo, ki poteka nepretrgano od leta 1968, bo sprejem za športnike in trenerje pripravil slovenski predsednik Borut Pahor, ki se bo nato skupaj z drugimi predstavniki države, gospodarstva in športa udeležil razglasitve. Voditeljica bo novinarka TV Slovenija Sanja Modrić, glasbena gosta pa bosta Nina Pušlar in Zlatko ter plesna skupina Zavod Vitkar.

Značke: maze , športnik-leta , prevc