zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 01.08.2016 13:15:31

JASON BOURNE

MATT DAMON kot Jason Bourne
REŽIJA: Paul Greengrass

MATT DAMON SE VRAČA V IKONSKI VLOGI JASONA BOURNA

Po devetih letih skrivanja v sencah se Ciin najbolj smrtonosen nekdanji agent vrača na prizorišče. Nova doza vrhunskega akcijskega trilerja bo pod taktirko režiserja Paula Greengrassa postregla s spektakularnimi spletkami, adrenalinskimi pregoni ter odlično igralsko zasedbo, ki jo poleg Matta Damona dopolnjujejo še oskarjevka Alicia Vikander, Tommy Lee Jones, Vincent Cassel in Julia Stiles.

O ZGODBI:
V petem poglavju napete vohunske franšize se bomo ponovno srečali z nekdaj amnezičnim agentom CIE, ki se je pred skoraj dvema desetletjema pridružil eksperimentalnemu urjenju specialnih enot. Vladni predstavniki so ga s pomočjo tajnega programa izoblikovali v človeško orožje, nato pa ga zavrgli, skušali odstraniti in ubili njegovo edino ljubezen. Skozi leta je Bourne počasi odkrival svojo pravo identiteto, krpal luknje v spominu in iskal maščevanje.
Zdaj je njegov spomin v celoti povrnjen, a to še zdaleč ne pomeni, da nekdanji elitni morilec ve vse. Neodkrita je namreč ostala še največja laž njegovih stvariteljev …
Ko se aktivira nov vladni program, ki je še bolj neusmiljen in nevaren kot prejšnji, Bourne znova stopi iz senc in se odpravi na lov za resnico. Ali bo tokrat uspel razkriti še poslednje skrivnosti iz njegove preteklosti in razkrinkati umazane vladne posle, bomo v kinematografih izvedeli 4. avgusta.

O FRANŠIZI:
Leta 2002 se je pričel zmagovit pohod priljubljene akcijske vohunske franšize, osnovane na knjigah Roberta Ludluma. Njen glavni junak je bil amnezični tajni agent Jason Bourne, s katerim smo skozi leta stopali po nevarni poti odkrivanja njegove prave identitete, razkrivali sporne Ciine programe, s katerimi so skušali ustvariti popolne morilce, ter uživali v spektakularnih vohunskih spletkah.

Serija filmov si je nabrala zavidljivo število oboževalcev in naklonjenost kritikov, ki so v dobi prekomerne uporabe CGI tehnologije pozdravljajo njen osvežujoči realizem.


IGRALSKA ZASEDBA
:Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Vincent Cassel in Tommy Lee Jones; REŽIJA: Paul Greengrass  SCENARIJ: Paul Greengrass, Christopher Rouse; po knjižnih karakterjih Roberta Ludluma  PRODUCENTI: Frank Marshall, Jeffrey Weiner, Paul Greengrass, Matt Damon, Gregory Goodman, Ben Smith  IZVRŠNA PRODUCENTA: Christopher Rouse, Henry Morrison  ŽANR: Akcijski triler 

Članki iz rubrike