sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

pr
pr
0 09.10.2015 09:09:25

Preživite ves teden z evropskimi Brazilci

Obstaja več razlogov, zakaj naj bi se otrok ukvarjal s športom.

Otrok se uči vztrajnosti tudi s telesno, in ne le psihično aktivnostjo, to je vztrajnosti in pozornosti pri pouku. Obe zmožnosti se medsebojno podpirata, zato na primer telesna vztrajnost pomaga duševni pri pouku in pozneje pri poklicnem delu.

S fizično aktivnostjo se otrok osvobaja nakopičenega duševnega stresa, ki je lahko posledica različnih dejavnikov, kot so šolske obveznosti, prilagajanje, socialni pritiski in drugi, kar mu posredno pomaga tudi pri zniževanju agresivnosti.

Otrok redno telesno aktivnost potrebuje zaradi zdravega razvoja telesa in zdrave telesne drže, saj je oboje velika težava v današnjih "televizijsko-računalniških" časih.

Redno telesno aktivnost potrebuje tudi zaradi zdravega razvoja možganov, ki zlasti v mladosti nujno potrebujejo kisik in prekrvavitev možganskega tkiva za zdrav razvoj nevronov.

028-15-crnuce

Otrok (tudi) s športom pridobiva samodisciplino in zmožnost, da postopoma v razvoju premaga podvrženost trenutnim impulzom in trenutnemu počutju. Vsakemu otroku se občasno "ne ljubi" na trening. Če so starši zmožni zdravega socialnega pritiska in spodbujati otroka, potem se bo otrok pred odhodom na trening upiral in pritoževal, pogosto pa bo po treningu spoznal, da se počuti bolje in da so starši imeli prav, da so vztrajali. Otrok na ta način pridobiva dragocene sposobnosti, ki jih bo potreboval pozneje v življenju na vseh ključnih področjih, kot so šolanje, zaposlitev, partnerstvo, starševstvo, in navsezadnje tudi v odnosu do samega sebe.

Prav vse te pozitivne učinke bodo otroci pridobili v nogometnem društvu Črnuče, kjer nudijo strokovno vodeno nogometno vadbo (trener oziroma mentor s predpisano izobrazbo), opremo in rekvizite, tekmovanja na raznih tekmovanjih doma in v tujini, navajanje na zdravo tekmovalnost v skladu s pravili fair playa in predvsem veliko zabave. Zato včlanite svojega otroka tudi vi, prijavnico lahko izpolnite na www.nd-crnuce.si ali pa preprosto pokličite na 041 459 570.

Članki iz rubrike