zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 05.05.2018 19:40:02

Košarkarice Triglava prve finalistke DP

Košarkarice Triglava so danes drugič v polfinalni seriji 1. SKL premagale Akson Ilirijo in se uvrstile v finale državnega prvenstva. Izid je bil 102:56 za Kranjčanke. V nedeljo bo Cinkarna Celje, ki vodi z 1:0 v zmagah v polfinalu, gostovala v Mariboru.

Gledalci so v Ljubljani spremljali podobno srečanje, kot je bilo prvo v Kranju. Ilirijanke so se uspešno zoperstavile pokalnim prvakinjam iz Kranja le v prvi četrtini, ki so jo gostje dobile z 19:16. Domačinke so na začetku obračuna povedle s 3:0, nato pa so pobudo prevzele triglavanke, ki vodstva do konca tekme niso več izpustile iz rok. Že v drugih desetih minutah se je pokazala nadvlada varovank Ernesta Novaka, ki so praktično že do najdaljšega odmora na tekmi odločile dvome o zmagovalcu (48:22).


Tudi v nadaljevanju se Ilirija ni mogla približati aktualnim državnim podprvakinjam, ki so bile izjemno razigrane v napadu, boljše so bile v vseh statističnih elementih. Košarkarice Triglava so gospodarile pod obema obročema (skok 47:19), imele so 62-odstotni izkupiček meta iz igre, zbrale so kar 21 podaj več od svojih nasprotnic. Ilirija, ki je nastopila le z osmimi košarkaricami, ni našla odgovora na napadalno igro gostij, ki so tekmo dobile z izidom 102:56 in se tako zanesljivo uvrstile v finale 1. SKL.

Prva strelka srečanja je bila Urška Žibert, ki je dosegla 30 točk (meta za tri 6-7), k temu je pristavila še deset skokov in osem podaj - valorizacija 42. Sledila ji je Lara Kozina Bubnič, ki je dosegla 20 točk, Maja Jakobčič se je ustavila pri 16. Pri Iliriji sta bili najučinkovitejši Tina More in Ela Mičunović s po 15 točkami, hkrati sta bili edini v ljubljanski ekipi, ki sta presegli dvomestno število točk.

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike