900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.03.2018 22:30:45

Ilirija izgubila tako moški kot ženski ljubljanski obračun

m24.si
Tako kot pri moških je bil tudi v ženski košarkarski ligi na sporedu ljubljanski derbi. Pri fantih je Ilirijo premagala Petrol Olimpija, v 3. krogu drugega dela ženske SKL pa je bila Ježica boljša od Akson Ilirije z 59:52.

Ježičanke so dosegle šesto zmago v tej sezoni in se tako izenačile s šestouvrščenim Grosupljem. Ilirija je bila sedmič neuspešna in ostaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Izjemno izenačen obračun v Ljubljani je epilog doživel v izdihljajih tekme. Strateg Ilirije Alen Ploj skoraj celotno srečanje ni mogel računati na prvo strelko ekipe, Elo Mičunović, ki se je poškodovala v uvodnih minutah obračuna. V prvem polčasu si sicer nobeni izmed ekip ni uspelo priigrati večje prednosti. Ilirijanke so nekajkrat vodile za pet, a so Ježičanke vedno znova odgovorile in ob koncu prvih 20 minut vodile z najmanjšo možno prednostjo (31:30).


Slabih šest minut do konca tretjega dela srečanja je Ilirija pri vodstvu z 38:36 naredila delni izid 7:0 in pobegnila na +9. Strelski post Ježice je prekinila prva strelka ekipe Sandra Bajrektarević, na zadnji odmor pa so se s prednostjo šestih točk podale domačinke. A gostujoče košarkarice se niso predale, vztrajno so lovile priključek in z delnim izidom 9:0 šest minut pred koncem ponovno povedle (51:50). Varovankam Alena Ploja, ki so v zadnjih desetih minutah zmogle le sedem točk, so v zadnjem delu povsem pošle moči, razigrane Ježičanke pa so prišle do zmage z 59:54.

Sandra Bajrektarević je bila z 22 točkami najboljša strelka srečanja in edina, ki je v ekipi Ježice presegla dvomestno število točk. Pri Ilirijankah je Ela Stergar dosegla dvojni dvojček (20 točk, 12 skokov), Anja Klavžar je zabeležila 15 točk.

Konec tedna Ilirijo čaka finalni turnir pokala članic, Ježica pa bo naslednjo tekmo odigrala v državnem prvenstvu 14. marca, ko bo gostila Triglav.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike