favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
2 10.02.2018 19:12:32

LUKA DONČIĆ ne popušča, Američani ne spreminjajo! Čudežni deček evropske košarke bi na naboru pristal ...

Profimedia
Američani so konec prestopne tržnice v ligi NBA izkoristili za drugi od treh predizborov za najmočnejšo ligo. In znova veliko vlogo v njem igra Luka Dončić.

Še vedno 18-letni košarkar (19 let bo dopolnil konec februarja) je znova na vrhu seznama ameriških analitikov, ki skrbijo za seznam mladih košarkarjev na prihajajočem naboru.

Ta bo sicer na sporedu proti koncu junija, jasno pa je, da se Luka Dončić ni prestavil nikamor. Tudi na novem seznamu ostaja številka ena na naboru za leto 2018, le da se je spremenil klub, v katerega naj bi odšel. Pristal bi v Dallasu pri Dirku Nowitzkemu. 

To zgolj pomeni, da so Teksačani trenutno med najslabšimi, opcije pa bi bile še Atlanta, Phoenix, Sacramento in morda še najbolj atraktivna opcija - Orlando, kjer bi igral zelo blizu Gorana Dragića, ki je prav tako na Floridi. 

doncic grb real

No, Američani so ekipo Dallasa in Dončića združili predvsem na podlagi tega, da bi lahko tam spremljali enega najbolj atraktivnih dvojcev mladih košarkarjev. Letošnjega novinca Dennisa Smitha mlajšega in seveda Luko. Poleg tega, da pri Bleacher Reportu, ki je objavil seznam, pravijo, da so številke DOnčića v Evropi neverjetne in da igra proti tršim in boljšim tekmecem kot njegovi vrstniki v ZDA v študentski ligi. 

Poleg tega pa bi se s Smithom mlajšim ujel zaradi visokega košarkarskega IQ-ja in izdelanega meta, s katerim bi brez težav lahko takoj zaigral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Članki iz rubrike