testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 18.01.2018 21:43:10

Krka, Šenčur, Petrol Olimpija in Sixt Primorske v polfinalu Pokala Spar

www.alesfevzer.com
V četrtek sta bili na sporedu še zadnji povratni tekmi četrtfinala Pokala Spar. Krka je tudi v drugo visoko ugnala Zlatorog, Šenčur pa je bil tudi na povratni tekmi boljši od Rogaške. V polfinale sta se že prej uvrstili ekipi Petrol Olimpije in Sixt Primorske. Žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja Pokal Spar bo v sredo, 31. januarja.

Na povratni tekmi Pokala Spar so Novomeščani proti Zlatorogu branili 14 točk prednosti s prve tekme in tudi drugo tekmo dobili, tokrat so bili v domači dvorani boljši s kar 99:69 in tako napredujejo v polfinale Pokala Spar.

Glavnino dela so košarkarji Krke opravili že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 28:11. Novomeščani so bili izjemno razigrani v napadu, do polčasa so dosegli 53 točk, v prvih dvajsetih minutah pa so imeli 63-odstotni met iz igre. Tudi v nadaljevanju srečanja je četa Simona Petrova narekovala visok tempo in prednost je rasla iz minute v minuto. Na koncu je Krka zmagala z 99:69, kar je bila tudi najvišja prednost Novomeščanov na celi tekmi, ki so bili v vodstvu skozi celotno srečanje. Krka tako v medsebojnih dvobojih v tej sezoni vodi že s 3:0 (enkrat je bila boljša še v Ligi Nova KBM). Najboljši strelec srečanja je bila Paolo Marinelli, ki je dosegel 21 točk, 15 od tega že v prvem polčasu, Žiga Dimec in njegov soimenjak Fifolt sta jih dodala po 14. Pri Laščanih je Urban Durnik dosegel 15 točk.


Rogaška je bila pred povratno tekmo četrtfinala pred skoraj da nemogočo nalogo, saj bi morala pred domačimi gledalci nadoknaditi kar 26 točk zaostanka s prvega obračuna. Šenčurjani so na prvi tekmi vodili vseh štirideset minut, večino časa pa je bil Šenčur boljši tudi na drugem obračunu, ki ga je dobil s 77:72.

Šenčur je tako kot na prvi tekmi glavnino časa nadzoroval potek srečanja. Slatničani so vodili največ za šest točk (8:2), nato pa so pobudo prevzeli gostje. Po prvi četrtini so Šenčurjani vodili za pet, do polčasa je prednost znašala osem točk. Tudi v nadaljevanju se je prednost Šenčurja ves čas gibala okoli 10 točk, slabih sedem minut pred koncem tekme pa so Slatničani po košu Đuranovića po dolgem času izenačili (63:63). V končnici tekme so bili natančnejši in bolj zbrani Šenčurjani, ki so tako izid v zmagah na medsebojnih obračunih prevesili na svojo stran (2:1). Za zmagovalce je Dino Murić dosegel 20 točk in sedem skokov, pri Rogaški je bil najučinkovitejši Rashun Jarrel Davis z 21 točkami.

Žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja Pokal Spar bo v sredo, 31. januarja, ob 11. uri, v prostorih pokrovitelja tekmovanja Spar Slovenija (Letališka cesta 26, Ljubljana).

Značke: košarka, pokal

Članki iz rubrike