Mobilna verzija
STA
STA

Bizjak novi direktor velenjskih rokometašev, Avanzo se vrača v košarko

Grega Wernig

Slovenski rokometni podprvaki Gorenje Velenje so za novega direktorja imenovali 30-letnega domačina Roka Bizjaka. Dosedanji direktor kluba Matej Avanzo se po dobrih dveh letih vrača nazaj v košarkarske vode in bo delo nadaljeval pri Sixtu Primorski.

Avanzo se je velenjskemu rokometnemu klubu pridružil oktobra 2015. Skupaj z ožjo ekipo vodstva kluba se je uspešno lotil finančne sanacije kluba, ob tem je bdel nad razvojem dolgoročne vizije kluba, da ta postane eden najboljših slovenskih rokometnih centrov za razvoj mladih rokometašev, ter poskrbel za večjo marketinško prepoznavnost kluba

S klubom je imel Avanzo sklenjeno sodelovanje do konca te sezone, a se je z generalnim sponzorjem kluba ter klubskim vodstvom dogovoril, da se od Velenja poslovi predčasno in januarja 2018 delo nadaljuje v košarkarskem klubu Sixt Primorska.

Bizjak je v klubu od jeseni 2015 opravljal naloge sodelavca za finance in marketing. Velenjčan je v mladosti treniral tenis in kot eden najbolj nadarjenih Slovencev odšel na študij v ZDA. V Južni Karolini je na univerzi Clemson diplomiral iz finančnega managementa.

Z zamenjavo v vodstvu kluba se dolgoročna strategija kluba ne bo spremenila. Ta bo še naprej deloval v smeri, da postane vodilni slovenski center za razvoj mladih rokometašev, so še sporočili iz velenjskega kluba. Ob tem bo klub še naprej vztrajal tudi pri finančni sanaciji, ki bo končana leta 2022.

Značke: rokomet , dp