mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 29.12.2017 10:32:13

On je CAR LETA 2017! Saša Dončić v svojem slogu: Pljuvali so me, smejali so se mi! Sem zdaj medijska zvezda? No, ...

Saša Dončič in njegov sin Luka.
Nekdanji košarkar, strokovni komentator tekem na za Slovenijo zgodovinskem EP, trener novincev v ligi iz Tivolija in ne nazadnje oče zvezdnika slovenske košarke Luke Dončića. Vse to je eden bolj prepoznavnih obrazov v košarkarski Sloveniji, ki je vedno tudi zelo hvaležen sogovornik.

Med zadnjim EP ste si s strokovnim komentiranjem tekem pridobili status medijske zvezde. Vam takšen status ustreza, v njem uživate ali vam je morda kdaj tudi odveč?

Če sem res že postal medijska zvezda, mi način, kako se je to zgodilo, vsekakor prija. Všeč mi je bilo, da sem bil praktično od vsega začetka prisoten pri reprezentanci. Precej časa smo preživeli skupaj tudi zunaj igrišča. Glede na to, kako se je končalo, je normalno, da mi je to ustrezalo, in lahko sem si le želel, da bi trajalo čim dlje.

Kako ste videli tekmo z Barcelono in koš, ki ga je Luka dosegel izpod svojega koša?

Tisti koš je res nekaj neverjetnega, sploh če ga doseže 18-letnik, ki je medijsko toliko na udaru. Prav je, da mediji takšno potezo še toliko bolj izpostavite. To je za košarko samo dobro.

Na tekmi z Valencio je bil Luka, vsaj ko gre za evroligo, prvič tudi izključen. Vas je njegov jezni odziv ob izključitvi presenetil?

Luka je človek, ki ga vsaka nepravičnost zmoti. Dejstvo je, da je bil pri tej izključitvi oškodovan. Res pa je, da bo v svoji karieri deležen še številnih provokacij in da se bo tudi nanje moral navaditi ter se v takšnih trenutkih naučiti zadržati.

Ga torej poznate tudi v takšni energični vlogi?

Luka je bil vedno energičen. Že kot otrok je bil bolj vihrav in zelo živahen ter hiperaktiven fant. To je tista želja po zmagi in uspehu. Govorimo o osemnajstletnem fantu, verjamem pa, da bo v prihodnosti znal obvladovati tudi ta svoja čustva.

Nenavadno pa je, da mu je po vašem neupravičeno tehnično napako, ki je pomenila tudi izključitev, dosodil slovenski sodnik Damir Javor. Kako gledate na to?

Sam tega ne smem komentirati, saj sem lahko hitro kaznovan. Sodniki imajo svojo organizacijo, to pa nadzira tista organizacija, ki vodi evropsko ligo. Sam lahko komentiram le svoj klub in svoje igralce. Luko bi v tem primeru moral zaščititi njegov klub.

CELOTEN INTERVJU S SAŠO DONČIĆEM SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI IZDAJI EKIPE SN IN NA STRANI TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike