Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.12.2017 09:59:34

Celjanke so zadele 16 trojk in postavile nov rekord

alesfevzer.com
Košarkarice Ilirije so proti Domžalam prišla do pete zmage v sezoni. Celjanke so proti ekipi Grosupljega zadele šestnajst trojk, Triglav je zanesljivo ugnal Ježico, štajerski derbi v 10. krogu pa je pripadel Mariborčankam.

Deseti krog 1. SKL za ženske so zaznamovale zmage domačih ekip. Ilirija je tudi na parketu upravičile vlogo favoritinj in v Domžalah zabeležila visoko zmago (83:42), peto v tej sezoni. Najboljša strelka Ljubljančank je bila komaj 16-letna Maja Draganič s 15 točkami, Ela Stergar jih je dosegla 14 (9 skokov).

Menjava na mestu glavnega trenerja Ježice še ni prinesla rezultatskih sprememb, so pa Ježičanke predvsem v prvem polčasu in tudi zadnji četrtini nudile dostojen odpor favoritinjam iz Kranja. Pri drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva je glavno vlogo znova odigrala Rebeka Abramovič, ki je tekmo zaključila z indeksom 29 in bila ključni faktor pri sedmi zmagi Kranjčank.



Devetčlanska odprava Grosupljega je v Celju naletela na izjemno razpoloženega nasprotnika. Aktualne državne prvakinje so zadele kar 16 metov za tri točke, kar je rekorden izkupiček v zadnjih desetih sezonah 1. SKL za ženske. Celjanke, ki so zmagale s 96:43, so za ta dosežek porabile zgolj 30 poskusov in za tri točke metale 53-odstotno. Varovanke Damirja Grgića so po treh četrtinah srečanja vodile z 80:22, zadnja četrtina pa je pripadla Dolenjkam, ki so uspele malce omiliti visok poraz.

Deseti krog so v dvorani Tabor sklenile Mariborčanke in Konjičanke. Z rezultatom 72:47 so zmagale košarkarice iz štajerske prestolnice. Odločilno prednost so si domačinke priigrale že v uvodnih desetih minutah, saj so na prvi dvominutni odmor odšle s prednostjo 18 točk.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike