Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 31.07.2017 11:32:29

Miha Zupan se vrača v Slovenijo

Arsen Perić
Občasni slovenski košarkarski reprezentant Miha Zupan, ki je na nedavni olimpijadi za gluhe v turškem Samsunu z reprezentanco osvojil šesto mesto, bo v novi sezoni oblekel dres Helios Suns. Štiriintridesetletni košarkar se po sezoni 2008/09 znova vrača v slovensko državno prvenstvo.

Po igranju v Grčiji, Rusiji, Turčiji in Romuniji bo zdaj vsaj eno leto član ekipe iz Domžal.

"Navdušen sem, da se po letih potikanja naokoli spet vračam v Slovenijo. Čas je, da še doma vrnem nekaj od izkušenj, ki sem jih pridobil v tujini. Za Helios sem se odločil, ker vidim izziv v sodelovanju z njihovo mlado ekipo, polno perspektivnih fantov. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri nadaljnjem razvoju. Tudi s trenerjem se že dobro poznava in verjamem, da bomo spisali pravo zgodbo," je ob sklenitvi sodelovanja s Heliosom povedal Zupan.



Izreden borec na parketu je za slovensko košarkarsko reprezentanco nazadnje nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2015, za Slovenijo pa je igral tudi na dveh svetovnih prvenstvih, leta 2010 v Turčiji in leta 2014 v Španiji. Je tudi glavni obraz slovenske reprezentance gluhih, s katerimi je osvojil že številne medalje na pomembnih tekmovanjih.

"Ne le, da gre za enega najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjem desetletju, ki v Domžale prinaša izredno kvaliteto na oba položaja bližje košu, ampak gre tudi za izjemnega človeka, ki bo s svojimi izkušnjami še kako pripomogel k razvoju naših mladih košarkarjev, ki šele dobro stopajo na resno košarkarsko pot," pa je ob podpisu pogodbe dodal predsednik kluba Aleš Klavžar.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike