Mobilna verzija
STA
STA

Goran Jagodnik se vrača h koreninam

Arsen Perić

Eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev Goran Jagodnik se po več kot dveh desetletjih vrača v Koper, kjer je tudi začel profesionalno košarkarsko pot. Po končani igralski karieri se bo nekdanji slovenski reprezentant v koprskem klubu Sixt Primorska preizkusil kot vodja članske ekipe in ambasador kluba.

Po dolgi karieri, v kateri je nosil dres moštev Hopsi Polzela, Turk Telekom, Kolejliler, Olympique Lozana, Lokomotiv, Prokom, Dinamo, Scafati, Anwil, Hemofarm, Nymburk, Union Olimpija in nazadnje Ilirija, se bo Jagodnik preizkusil v novi vlogi. Tako bo klubu pomagal kot vodja članske ekipe in ambasador kluba, zadolžen predvsem za razvoj mladih in priljubljenost košarke na Primorskem, so sporočili iz koprskega kluba.

Z bogatimi izkušnjami bo Jagoda, kot ga poznajo v košarkarskem svetu, veliko prispeval k zgodbi Sixta Primorske, ki je minulo sezono v državnem prvenstvu končal na sedmem mestu.

Jagodnik je igralsko kariero letos sklenil v velikem slogu - z Ilirijo je v dveh sezonah napredoval iz tretje v drugo in nato še v prvo slovensko košarkarsko ligo, ob tem pa bil najkoristnejši igralec ljubljanskega moštva, v minuli sezoni pa tudi najboljši posameznik 2. SKL.

Velik pečat je Jagodnik pustil tudi v dresu slovenske moške reprezentance, za katero je zaigral na šestih evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Skupno je dres Slovenije oblekel na 75 tekmah, s tem pa zaseda tretje mesto na večni lestvici nastopov na tekmah moške članske reprezentance, takoj za Jako Lakovičem in Urošem Slokarjem.

Značke: košarka , sta