Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.06.2017 09:10:57

Na Prulah košarkarske legende in predsednik Miro Cerar

Košarkarski klub Prule iz Ljubljane ob 50. obletnici kluba danes organizira tradicionalen turnir in dan slovenske veteranske košarke. Prostor pred OŠ Kašelj bo gostil tekme od 11. ure naprej, vrhunec prireditve pa je predviden za 18. uro, ko bodo tja prišle košarkarske legende ter ekipa slovenske vlade s predsednikom Mirom Cerarjem.

Košarkarska zasedba slovenske vlade bo odigrala revialno tekmo z veterani Prul, ki sodijo med najbolj aktivne veteranske klube v Sloveniji in kateremu predseduje Vincenc Butala, predsednik evropske veteranske košarkarske organizacije in podpredsednik svetovne veteranske zveze. Izkupiček prireditve bo namenjen otrokom iz siromašnih družin, za program Botrstvo in Pomežik sončku.

Obletnice kluba se bosta med drugimi udeležila generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije in prvak lige NBA Rašo Nesterović ter predsednik zveze Matej Erjavec. "Košarkarska zveza Slovenije ceni preteklost, da bo še boljša v prihodnosti. Košarkarski klub Prule je pomemben član naše košarkarske družine in predstavlja kamenček v mozaiku k čim boljši vlogi košarke v družbi ter doseganju uspehov košarke v Sloveniji," ob visokem jubileju pravi predsednik Erjavec.



V Sloveniji je približno 50 košarkarskih veteranskih ekip, petina njih pa se redno udeležuje največjih evropskih in svetovnih tekmovanj. Na zadnjem evropskem prvenstvu v Novem Sadu 2016 so tri slovenske ekipe prišle do medalj; ekipa Slovenija 50+ je bila zlata, prav tako ženske 60+, ekipa Slovenija 45+ pa je bila srebrna.

Maribor bo prihodnje leto junija gostil evropsko veteransko prvenstvo, na katerem bo nastopilo približno 150 košarkarskih ekip iz vse Evrope, še prej, čez tri tedne, pa je v Toskani na sporedu svetovno veteransko prvenstvo z rekordno udeležbo 367 ekip, od tega jih bo deset iz Slovenije.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike