tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 01.06.2017 10:48:33

Trije koši, trije mostovi, 18 akrobatov

Dunking Devils na Tromostovju
Katja Pokorn
Skupino Dunking Devils druži ljubezen do akrobatske košarke in do snemanja neverjetnih videoposnetkov.

Tokrat so Dunking Devils s tremi koši in šestimi trampolini sredi Tromostovja postavili do sedaj največje igrišče akrobatske košarke na svetu, na katerem je salte in zabijanje sočasno izvajalo kar 18 akrobatov.

"Zgodba treh košev na Tromostovju mi je še posebej pri srcu, saj je to prvi viralni video projekt, ki smo ga izvedli v središču naše domače Ljubljane. Veseli me, da smo uspeli v enem videu prikazati talent in znanje celotne skupnosti Dunking Devils. Nastopali so namreč akrobati iz cele Slovenije, stari od 13 do 26 let," je povedal Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils.

Video je posnet na Tromostovju, ki je zagotovo najbolj slaven in arhitekturno edinstven ljubljanski most. Na mestu današnjega osrednjega kamnitega mostu je včasih stal lesen, strateško zelo pomemben srednjeveški most, ki je povezoval dežele severozahodne Evrope z Balkanom oziroma jugovzhodno Evropo. Kasneje mu je Plečnik dodal še dva mostova, namenjena pešcem, saj so mu morali povečati kapaciteto zaradi nove tramvajske proge. Most danes predstavlja eno izmed večjih slovenskih turističnih znamenitosti, ki jo Dunking Devils želijo s svojim videom razširiti v svet.

Poleg opevanja slovenskih znamenitosti so Dunking Devils s tokratnim projektom podprli razvoj Samsung košarke 3x3 v Sloveniji. Košarka 3x3 je največji urbani ekipni šport na svetu. Dunking Devilsi že leta namreč nastopajo na finalnih tekmovanjih košarke 3x3 po vsem svetu, na lanskem finalnem turnirju FIBA 3x3 svetovne serije v Abu Dhabiju pa so vse do zmage spodbujali slovensko ekipo 3x3 Ljubljana-Brezovica. Na tekmovanjih svetovne serije in svetovnem prvenstvu se pomerijo najboljše ekipe državnih prvenstev, ki bo v Sloveniji letos potekalo 13. avgusta na Pogačarjevem trgu. Prvič v zgodovini pa bo Slovenija gostila tudi mednarodni turnir FIBA Challenger 3x3, ki bo potekal 18. in 19. avgusta v Ljubljani. Tudi tam bodo občinstvo zabavali Dunking Devils, ki bodo na nastopu poskušali podreti tudi nov svetovni rekord.

"Za projekt smo trenirali v dvorani z enim košem in dvema trampolinoma, nekatere akcije pa smo prvič poskusili kar na Tromostovju. Šele na lokaciji smo videli, kaj pomeni, da je v zraku naenkrat vsaj šest ljudi. Občutek je sicer nekako domač, saj si obkrožen s soskakalci, vendar te hkrati lahko to hitro zmede. Vedeli smo sicer, da zaradi same gostote akrobatov na tako majhnem prostoru obstaja večja verjetnost poškodbe. Žal smo kljub varnostnim ukrepom imeli dve nesreči. Je pa v centru Ljubljane vedno zabavno zabijati, saj so vate uprte oči domače publike," je svoj vpogled v ozadje snemanja na Tromostovju ponudil Maks Veselko, član Dunking Devils.

"Slovenska košarka 3x3 v svetu kotira zelo visoko, kar nedvomno dokazujejo rezultati naših ekip na vseh nivojih tekmovanj. Prav tako so »zaščitni znak« košarkarskih tekmovanj najvišjega ranga tudi Dunking Devilsi. Zelo vesel sem, da so se nam letos pridružili in da bomo tako skupaj ustvarjali novo poglavje izjemno uspešnega področja slovenske košarke, ga nadgradili ter postali še bolj prepoznavni in uspešni," je sodelovanje opisal Matic Vidic, vodja tekmovanja državnega prvenstva košarke 3x3.

Galerija

Članki iz rubrike