kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.04.2017 21:35:45

Celjske košarkarice povedle v finalu

Košarkarice Athleteja Celja so na prvi finalni tekmi 1. SKL premagale Triglav s 66:54 (15:17, 35:32, 53:44) in v zmagah povedle z 1:0. Druga finalna tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 20.45 v Kranju. Ekipi igrata na tri zmage.

Današnjo tekmo so v Celju bolje odprle Kranjčanke, ki napadajo svoj prvi naslov državnih prvakinj. Triglav je povedel s 17:11, nato pa so se prebudile tudi domače košarkarice, ki so v drugi četrtini ujele nasprotnice in jih prehitele. Do odmora so si 12-kratne državne prvakinje priigrale tri točke prednosti.

V tretjem delu tekme je približno 150 gledalcev spremljalo izenačeno srečanje, Celjanke pa so ob koncu tega dela srečanja prišle do prve občutnejše prednosti, ki je znašala devet točk. V zadnji četrtini so se triglavanke še približale na štiri točke zaostanka, vendar pa so se Celjanke znova odlepile in tekmo pripeljale do zanje srečnega konca.



Najboljša strelka tekme je bila Shante Evans, ki je dosegla 20 točk, ob tem pa imela še šest skokov, Iva Slonjšak je prispevala dve točki manj in sedem skokov, 16 točk pa je tekmicam nasula Annamaria Prezelj. Pri gostjah sta Rebeka Abramovič in Nina Jesenšek dosegli 14 točk.

"Čestitam svojim igralkam za zmago. Pričakovali smo trdo in čvrsto tekmo, morda smo jo odigrali preveč nervozno, zato nam tudi igra ni stekla, kot bi si želeli. Na koncu šteje zmaga in sedaj je pod pritiskom ekipa Triglava, ki mora tekmo na domačem igrišču dobiti," je po tekmi povedal trener Celjank Damir Grgić.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike