Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

nazif mujić Svet24.si

Po trpljenju in revščini se je poslovil igralec ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ue
ue

Slovenec z zabijanjem v Guinnessovo knjigo rekordov! (video)

dunkin devils 2
arhiv

Član slovenske akrobatske skupine Dunking Devils Maks Metelko se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Gre za rekord v kategoriji najvišje salte z zabijanjem na koš, izvedel jo je kar 3,55 metrov visoko. Rekord je do pred kratkim pripadal ekipi Milwaukee Bucks iz Združenih držav Amerike, ki ga je držala vse od leta 2012. Decembra lani pa so se Dunking Devils odločili, da ga poskusijo podreti. Vabljeni so bili na Ciper, kjer so poskus izvedli pred občinstvom in uradnim sodnikom, postavljenim s strani Guinnessove knjige rekordov.

Maksu je s salto uspelo iti preko 3,55 metrov, kar je 5 centimetrov višje od prejšnjih nosilcev rekorda. Na uradno potrditev in zapis v Guinnessovo knjigo rekordov je bilo potrebno počakati kar nekaj mesecev, zdaj pa je postal tudi uraden.

"Že dolgo časa smo z ekipo razmišljali o tem rekordu. Trenirati smo začeli veliko pred samim podiranjem rekorda na Cipru, v treninge pa je bila vpletena cela ekipa Dunking Devils. Potrebno je bilo namreč natančno izmeriti višino vrvi, ki jo je bilo treba preskočiti, postaviti ostalo opremo, optimizirati preskakovanje, ... Ponosen sem na to, da sem bil del podiranja našega prvega rekorda. Zdaj gremo naprej, planiramo namreč podreti še kakšnega. Naslednje bo na vrsti največje število salt z zabijanjem v 30 sekundah - ciljamo na 19," je ozadje podiranja Guinnessovega rekorda razložil Maks Veselko.

Videoposnetek uspešnega zabijanja si lahko pogledate TUKAJ