kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.04.2017 20:20:55

Celjanke kljub krajšemu strelskemu mrku zanesljivo v finalu

Znane so še druge udeleženke finala državnega košarkarskega prvenstva za ženske. Košarkarice Athleta Celja so se z dvema zmagama nad Konjicami pridružile Triglavu, s katerim se bodo pomerile za naslov državnih prvakinj. Danes so slavile v gosteh z 69:53 (25:16, 49:21, 57:33).

Konjičanke so na drugem polfinalnem srečanju dražje prodale svojo kožo. V prvem polčasu so prevladovale Celjanke, ki so na odmor odšle s prednostjo 28 točk. V drugem delu je trener celjske zasedbe priložnost za igro ponudil mlajšim košarkaricam, ki so jim Konjičanke povzročale nemalo preglavic. Dobrih sedem minut tretje četrtine so Celjanke neuspešno napadale konjiški koš. Kljub temu, da jim je nato uspelo nekaj napadov uspešno zaključiti, so tretjo četrtino dobile domače košarkarice.

V podobnem slogu so varovanke Stojana Finka nadaljevale tudi v zadnji četrtini. Tudi slednjo so dobile, vseeno pa so zanesljivo zmago zabeležile košarkarice Athleta Celja. Slednje so se z drugim uspehom v polfinalni seriji uvrstile v veliki finale, kjer jih čaka kranjski Triglav.


"Tekmo smo odigrali po najboljših močeh, kolikor smo jih še premogli. Čestitke Celju za zasluženo zmago in uvrstitev v finale. Ponovno bi rad čestital svojim dekletom za odlično sezono in zgodovinski uspeh," je tekmo ocenil Stojan Fink, trener Konjic. "Čestitam ekipi za uvrstitev v finale, ekipi Konjic pa za dobro igro," pa je zadnji polfinalni dvoboj pospremil gostujoči strateg Damir Grgić.

Pri Konjičankah se je med strelke vpisalo devet košarkaric, znova pa je bila najučinkovitejša Katja Klančnik, ki je sezono zaključila z dvojnim dvojčkom (19 točk in 10 skokov). Pri Celjankah je Andrea Marić dosegla 17 točk.

Prva tekma finala bo na sporedu v soboto, 22. aprila, v Celju.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike