Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.04.2017 21:58:09

Celjanke rutinirano do novih dveh točk

V sedmem krogu lige za prvaka je v soboto Ilirija ugnala Konjice, Triglav je zmagal proti Janini, aktualne državne prvakinje iz Celja pa so danes visoko odpravile Maribor, saj so zmagale 94:43 (31:8, 55:13, 78:29).

Celjanke so z rezultatom 94:43 prišle do 15. zmage in ostajajo na prvem mestu lige za prvaka 1. SKL za ženske. Večino dela so varovanke Damirja Grgiča opravile že v uvodni četrtini, ki so jo dobile s 23 točkami prednosti. S preudarno igro so nadaljevale tudi v drugih desetih minutah in na polčas odšle s +41. V drugem polčasu so Mariborčanke pokazale več, vseeno pa se je tekma končala z visoko zmago Celjank.

Najboljša strelka tekme je bila Andrea Marić (25 točk), pri Mariborčankah pa nobena košarkarica ni presegla meje 10 točk - še največ, osem točk, je dosegla Ela Stergar. V sredo Mariborčanke čaka obračun v Rogaški Slatini, Celjanke pa bodo gostile ljubljansko Ilirijo.



Andrej Kuzma, trener Maribora, je po tekmi dejal: "Čestitke Celju za suvereno zmago. Ko nam dajo malo popusta, lahko z njimi igramo, ko pa igrajo maksimalno zavzeto, jih lahko samo opazujemo."

Damir Grgič, trener ekipe Athlete Celja, pa je menil: "Čestitke mojim dekletom za zmago, prav tako pa gostiteljicam za korektno igro."

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike