Mobilna verzija
STA
STA

Zmagi za Maribor in Triglav v 1. ženski SKL

Na prvem srečanju četrtega kroga lige za prvaka 1. SKL za ženske je Maribor v gosteh premagal Konjice s 66:62. Triglav pa je bil boljši od Ilirije s 77:64. Athlete Celje se ta konec tedna meri na zaključnem turnirju četverice v ligi Waba, zato bo tekma med Celjankami in Janino 7. aprila.

Na prvi tekmi 4. kroga lige za prvaka so si Mariborčanke odločilno prednost nabrale že v prvi četrtini (12:24). Konjičanke, ki so izgubljale največ za 12, so se gostjam večkrat približale, a je zmaga odšla v Maribor. Pri igralkah iz štajerske prestolnice je bila neustavljiva Simona Kuzma, ki je dosegla 31 točk (indeks 38). Pri domačinkah je bila najboljša Tea Ramšak s 15 točkami, sledila pa ji je Katja Klančnik s 14 točkami in 15 skoki.

Tudi na dvoboju med Ilirijo in Triglavom je bila odločilna prva četrtina, ki so jo Kranjčanke dobile s 16 točkami razlike. Prednost so igralke Triglava držale skozi celotno tekmo in na koncu slavile s 77:64. Najboljša strelka srečanja je bila Aida Kalušić s 23 točkami, točko manj je pri gostiteljicah Ljubljančankah dosegla Anja Klavžar.

V naslednjem krogu bo Ilirija gostovala v Mariboru, v Kranju se bo odvil derbi med Triglavom in Athletejem Celjem. Janina se bo pomerila s Konjicami.

Značke: košarka , dp , ženske