Mobilna verzija
ps
ps

Ne palica, to je bil bejzbol kij po riti! Pa ne le po riti, ampak tudi v ...

alesfevzer.com

Strateg zmajev je odprl dušo glede nenadnega odhoda pomembnega igralca, do katerega je prišlo konec decembra lani.

Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn takrat ni želel dajati izjav, zdaj pa pravi, da je minilo dovolj časa in lahko kaj pove tudi na temo Blaž Mesiček. "Odšel je, ker je bil nezadovoljen z razvojem in napredkom v Ljubljani," je začel Okorn komentar zgodbe o nepričakovanem prestopu 19-letnega branilca v italijanski Brindisi in nato začel naštevati dejstva.

"Bil je redno plačan, bil je dražji od Jeffersona, Jankovića in Oliverja, kaj šele od domačih igralcev. Po poškodbi se je direktno vrnil v ekipo in dobil status nosilca. Vsi smo se mu prilagodili,"
je začel povzdigovati glas in naredil podrobno primerjavo z njegovo minutažo in statističnimi kazalci v Olimpiji in zdaj v Brindisiju.

Pri zmajih je igral precej več in imel tudi boljše številke, kot zdaj. "V treh mesecih je odigral osem tekem in imel 14 minut na tekmo v italijanski ligi. Tam je osmi tujec! To je nezadovoljstvo z Olimpijo in njegovim razvojem v Ljubljani? Tu se stvar konča, ker me je izzval s stavkom, da je nezadovoljen z razvojem. Treba si je naliti čistega vina!," je bil jezen Okorn.

Ni se še ustavil. "Poglejte si na 'mapo', kje je Brindisi. Kdor bo še enkrat primerjal Olimpijo in Brindisi, je ne le v hudi zmoti, ampak je to grozovito. Olimpija je lahko bankrotirana ali kakorkoli, pa je še vedno za Brindisi ... Ah, raje ne povem, kaj," ni dokončal tistega, kar je imel v mislih. "Zanima me, kako je videti dopoldanski ali popoldanski trening v Brindisiju. To je razvoj mladega slovenskega igralca v tujini, da v treh mesecih odigra osem tekem," je spet nadaljeval.

"Upam samo, da je Blaža kaj izučilo," ni skrival razočaranja nad potezo nekdanjega varovanca. "Pri nas je imel zvezdniški status, odprte roke. In to je bilo pravilno, ker smo tako želeli. Kaj pa nam je vrnil? Odhod brez pozdrava. Moral se bo še naučiti, da prideš in sežeš človeku v roko ter rečeš na svidenje," je kar vrelo iz Okorna. In končal je z naslednjimi besedami: "Naj razmisli, upam, da ne bo hudih posledic in se bo vrnil. Jasno pa je, da za vsako rit raste palica. Žal pa to ni bila palica, ampak bejzbol kij. Pa ne le po riti, ampak tudi v ..."

Značke: okorn , mesiček , olimpija , brindisi