Mobilna verzija
Lucijan Pejčič
Lucijan Pejčič

Saša Dončić odkrito o sinu, srbski reprezentanci, odločitvah: Ponujali so mi marsikaj, če pripeljem še Luko

Grega Wernig

Nekdanji košarkar. Danes trener kluba z rekordno serijo zmag. In oče najbolj nadarjenega evropskega košarkarja. Vse v eni osebi. Iskreno je spregovoril o vsem tem.

V kolikšni meri uspete spremljati sinove igre?
Kolikor mi dopušča čas, jih spremljam po televiziji. Danes je tako ali tako mogoče že vse tekme videti, je pa res, da se včasih termini naših treningov in tekem pokrivajo z njegovimi tekmami.

Slovenija je ne le navdušena, ampak evforična. Kako pa so videti njegove igre v vaših očeh?
Vem, da je zdaj senzacija za vse, toda jaz ga ne gledam tako. Vesel sem, da mu je uspelo, da živi svoje sanje. Upam, da bo še dolgo tako, da bo čim več časa vse bolj sanjal in da bo čim bolj užival v teh sanjah. Vendar če sem iskren, ne morem reči, da sem zelo presenečen. Fant se že kar dolgo dokazuje. Bil sem z njim, ko je prišel v Madrid, in lahko povem, da je bil že na začetku, ko je igral z leto starejšimi igralci, dominanten. Takoj se je videlo, da je izjemno nadarjen. Tudi lani, ko je že igral za člane, je dokazal, da nima težav z igranjem na tej ravni. Telo je imel že dobro oblikovano, že takrat je bil fizično dovolj močan. Je pa res, da mu je trener Pablo Laso že pri sedemnajstih ponudil veliko priložnosti za igro. Pri tem je bilo še najpomembneje to, da je bil na to priložnost pripravljen in da jo je kar najbolj izkoristil. Zdaj seveda raste iz tekme v tekmo.

Kot oče nanj gotovo gledate drugače kot trener?
Kot oče sem predvsem vesel, ker nima težav ne z diskotekami ne z alkoholom in ne s čimerkoli podobnim. Kot trener pa lahko rečem, da ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TEJ POVEZAVI