milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.03.2017 11:19:37

Za uvod zmagale košarkarice Ilirije

Košarkarice so sinoči začele drugi del tekmovanja v državnem prvenstvu. Ligo za prvaka sta s tekmo odprli ekipi Ilirije in Janine. Z rezultatom 77:53 so slavile Ljubljančanke. V ligo za prvaka so se poleg Ljubljančank in Slatničank uvrstile še ekipe Triglava, Athlete Celja, Konjic in Maribora.

Prvi dvoboj v ligi za prvaka se je končal z zmago Ljubljančank, ki so pred domačimi gledalci ugnale slatniško Janino. Občutnejšo razliko so košarkarice Ilirije naredile že v prvi četrtini, ki so jo dobile z 12 točkami prednosti. Prednost so nato brez večjih težav obdržale do konca in zmagale s 77:53. Prav vse košarkarice Ilirije so se vpisale med strelke, največ točk (15) pa je dosegla Hristina Marjanović, ki je temu dosežku dodala devet skokov in sedem podaj. Pri gostjah pa je Martina Tomić tekmo končala z 20 doseženimi točkami.

"Veseli me, da so po dolgem času prav vse igralke dobile priložnost za igro in jo tudi dobro izkoristile. Čestitke ekipi Janine za pošteno in korektno igro," je dejal trener Ilirije Goran Jovanović. "Čestitke Iliriji za zmago. Odigrale so zelo dobro tekmo. Z ekipo smo se borile do konca, vendar se je poznalo, da so bile domačinke fizično boljše pripravljene," pa je tekmo ocenila Tina Bastašič, kapetanka Janine.



V naslednjem krogu bo Ilirija gostovala v Konjicah, Janina pa gostila Triglav.

Danes bo na sporedu še tekma Konjice - Athlete Celje, Triglav in Maribor pa bosta tekmo tega kroga igrala šele 10. aprila.

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike