900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 26.02.2017 21:46:20

Celjankam pokal

alesfevzer.com
Košarkarice Athlete Celja so v finalu zaključnega turnirja pokala v Celju premagale Triglav Kranj z 61:53 (24:11, 35:20, 48:30).

To je dvanajsta pokalna lovorika Celjank in tretja v nizu, v zadnjih treh so v finalu premagale prav tokratne tekmice iz Kranja, ki ostajajo pri enem pokalnem naslovu iz leta 2014.
Pri celjski zasedbi je bila strelsko najbolj razpoložena kapetanka Shante Marie Evans, ki je dosegla 22 točk, osem skokov in pet podaj. Na drugi strani je dve točki več dosegla Aida Kalušić. To sta bili tudi edini igralki z dvomestnim številom doseženih točk.

Tekmo so s košem odprle košarkarice Triglava, nato pa je sledila serija osmih zaporednih točk celjske zasedbe, ki je hitro nakazala, da jo pred domačim občinstvom zanima le zmaga. Celjanke so skozi celotno prvo četrtino kazale učinkovito igro, še posebej uspešne so bile v obrambi, kjer so Kranjčankam dopustile samo enajst točk. Tudi v drugi četrtini so bile košarkarice Athlete Celje uspešnejše, svojo prednost pa so povišale še za dve točki. V tem delu igre je bila razpoložena predvsem Shante Marie Evans, ki je do premora dosegla že 13 točk, na drugi strani pa je Aida Kalušić za Triglav dosegla točko manj, torej več kot polovico vseh točk kranjske zasedbe v prvem polčasu.

Nadaljevanje ni prineslo kakšne večje spremembe, Celjanke so namreč še naprej narekovale ritem igri in Triglavu onemogočale praktično vse namere, da bi se Kranjčanke uspele približati. V zadnjih deset minut igre sta ekipi odšli ob rezultatu 30:48, le po nekaj sekundah četrte četrtine pa so Celjanke prvič na tekmi prišle do prednosti višje od dvajsetih točk. Preostanek tekme ni postregel s presenečenjem, košarkarice Athlete Celje pa so zanesljivo, predvsem pa povsem zasluženo prišle do končne zmage. Celjanke so tako že dvanajstič prišle do naslova pokalnih zmagovalk, s čimer so odslej najuspešnejša ekipa v tem tekmovanju!



Pred slavnostno podelitvijo so bile izbrane tudi individualne nagrade zaključnega turnirja. Najkoristnejša košarkarica je bila Shante Marie Evans (Athlete Celje), najboljša strelka Aida Kalušić (Triglav), najboljša mlada košarkarica pa Zala Friškovec (Athlete Celje).

"Iskreno bi za ta uspeh rad čestital vsem igralkam, trenerjem, vodstvu in drugim funkcionarjem našega kluba, ki so vsi zelo zaslužni za vse uspehe, ki smo jih doslej dosegli. Z dvanajsto pokalno lovoriko smo sami na vrhu najuspešnejših klubov v tem tekmovanju, prehiteli smo tudi legendarno Ježico, ki je v devetdesetih povsem krojila vrh slovenske košarke. Seveda se pri tem uspehu ne bomo ustavili, ta mlada in obetavna ekipa ima izjemen karakter, da v prihodnosti naredi še kaj večjega," je dejal trener Athlete Celja Damir Grgić.

"Čestitke Celjankam za pokalno lovoriko. Bile so boljši tekmec, mi pa danes nismo uspeli razviti prepoznavne igre. Nekaj krivde je seveda na nas, absolutno pa šteje tudi odlična priprava košarkaric Athlete Celje na našo igro," je po tekmi menil trener Triglava Bojan Lazić.

Značke: celje, triglav

Članki iz rubrike