pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 03.05.2016 21:21:20

Prva gladko Celjankam

Ivana Dojkič
Grega Wernig
Celjanke z gladko zmago do vodstva v finalu.

Košarkarice Athlete Celja so zmagovalke prve tekme finalnega niza 25. sezone državnega prvenstva za košarkarice. Na parketu Gimnazije Celje - Center so bile z 85:56 boljše od Triglava. Druga tekma bo na sporedu ta petek, ob 20. uri, v Kranju. Ekipi v finalu igrata na tri dobljena srečanj.

Gorenjke so svoj peti zaporedni nastop v finalnem nizu začele odločno, povedle z 8:4, a so aktualne državne prvakinje njihov začetni nalet hitro zatrle. Z odličnim skokom v napadu, do sredine prve četrtine so jih zbrale že šest, so povedle z 19:10 in niti igre trdno držale v svojih rokah. Nasprotnice so dokončno strle v zaključku tretjega dela, ko je bila 18-letna slovenska reprezentantka Annamaria Prezelj (13 točk, 4 podaje) s črte prostih metov dvakrat natančna za 67:49.



Najboljša strelka tekme je bila na koncu Ivana Dojkić, ki je dosegla 18 točk. Mlada hrvaška organizatorka igre je temu dodala še pet podaj. Z odlično igro se je izkazala tudi slovenska reprezentantka Tina Trebec, ki je dosegla 17 točk (trojke 3:3) in sedem skokov, od tega pet v napadu. Za Triglav sta Sara Meden in Sandra Jevtović prispevali po 13 točk.

"Čestitke našim igralkam za zmago," je po prvem uspehu povedal celjski trener Damir Grgić. Trboveljčan, ki z ekipo lovi 12. naslov državnega prvaka, pred nadaljevanjem ostaja sila previden: "Psihološko smo dobro pripravljeni, tudi na pet tekem v finalnem nizu. Zavedamo se, da je vsaka tekma zgodba zase. Ekipa Triglava je tokrat morda odigrala nekoliko slabše, a to se ji je pripetilo tudi na prvi polfinalni tekmi z Grosupljem, ko je visoko izgubila, na naslednji tekmi v gosteh pa nato povsem nadigrala svoje tekmice. Prva tekma finala nas zagotovo ne bo zavedla."

Članki iz rubrike