rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ku
ku
3 27.04.2024 04:20:17

Bojte se takšnega Dallasa! Dončić in druščina z noro predstavo, to so naredili Clippersom! (video)

Profimedia
Košarkarji Dallasa so na tretji tekmi končnice v domači dvorani gostili Los Angeles Clippers.

Dallas je na krilih zmage v Los Angelesu in na krilih izenačenja samozavestno pričakoval tekmi v domači dvorani. Teksašani so na drugi tekmi navdušili z odlično igro v obrambi, slovenski zvezdnik Luka Dončić je prikazal verjetno eno svojih najboljših obrambnih iger in utišal vse tiste, ki so ves čas govorili, da ne zna igrati obrambe. 

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so po prvi četrtini vodili za pet točk, nekoliko zaskrbljujoč pa je bil podatek, da je Dončić v prvi četrtini dosegel le dve točki. Prednost Clippersov je še narasla na začetku druge četrtine, a nato je prišlo do dogodka, ki je zelo razjezil navijače in košarkarje Dallasa. Zvezdnik v zatonu Russell Westbrook je namreč naredil nešportno osebno napako nad Joshem Greenom, ko ga je zadel z roko v glavo.

Po tem je sledil niz 12 točk Dallasa zapored - med drugim je Dončić zadel trojko, nato pa je z izjemno podajo našel Derricka Jonesa, ki je bil prav tako natančen za tri točke. Navijači v dvorani so lahko v nadaljevanju tekme uživali v številnih zabijanjih domače ekipe na eni strani in v odlični ekipni in obrambni igri Dallasa na drugi strani.

Na začetku tretje četrtine je sledilo nekaj črnih minut Dallasa, ki so jih izkoristili gostje in se približali na manj kot deset točk zaostanka. Po delnem izidu 8:0 da Clipperse je zaostanek znašal le še 6 točk, nato pa je ob Dončićevem počitku na klopi vajeti igre v roke vzel Kyrie Irving. Zvezdnik Dallasa je ob koncu tretje četrtine šele drugič zadel iz igre, a to je bila izjemno pomembna točka.

Ko se je razigral še Irving, je igra Dallasa stekla kot po maslu in prednost je v zadnji četrtini le še naraščala, Dallas je ob izjemni igri vodil tudi za več kot 20 točk. V zaključku tekme pa je živce še enkrat izgubil Westbrook, ki se je z nešportno osebno napako lotil Dončića, ob prerivanju je Westbrooka odrinil sicer odlični P.J. Washington, oba pa sta morala predčasno pod prho.

Trener Jason Kidd je dobri 2 minuti ped koncem tekme svoja zvezdnika poklical na klop, Dallas pa je tekmo mirno pripeljal do konca, zmagal s 101:90 in si priigral prednost v seriji. Dončić je tekmo končal z 22 točkami, 10 skoki in 9 asistencami. Naslednjo tekmo bo Dallas odigral že v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času.

Značke: dallas, luka-dončić

Članki iz rubrike